build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив Богослужіння з нагоди храмового празника у с. Желдець

 У середу, 7 липня 2021 р. Б., Преосвященний владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Желдець, з нагоди храмового празника.

Архиєрей звернувся до вірних з проповіддю: «Наше спільне покликання на землі є дане Богом, щоб його пізнати і любити в такий спосіб, щоб виконувати його волю. Нашим головним завданням є зближення з Богом.

Сьогоднішнє свято показує нам як Господь дбає про вибраний народ. Бог через пророків та ангелів промовляє не тільки до нас, а і до всіх людей, щоб вони могли пізнавати Бога через цей світ, через сотворіння.

Катехизм говорить, що творіння це ікона Пресвятої Тройці, бо там діє Отець, Син і Дух Святий і ми є в тому образі залучені і хочемо з ним зближуватися. Ангел промовляє до Захарії неймовірні речі щоб підкреслити Боже провидіння, щоб показати як Бог приходить і промовляє до людей через неймовірні речі. Через ці речі ми пізнаємо дію Божої сили, якою є народження нового пророка який є світильником у світі для Бога, для Ісуса Христа. Бог не розділюється але діє в Сині через Святого Духа.

Бог йде через народження пророка, через хрещення та покаяння і промовляє, щоб ми могли відреагувати на це Боже запрошення. Він не хоче нашого терпіння, тому закликає до покаяння, адже наша ненаситність і розпуста, лінивство і гнів, марнославство і гордість приносять для нас смерть і терпіння.»

СВІТЛИНИ

Після святкового богослужіння була зачитана грамота о. Андрію Івашку, адміністратору парафії на право носіння золотого наперсного хреста.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336