build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейська Літургія, присвячена двадцятиліттю візиту до України святого Папи Івана Павла ІІ

27 червня 2021 року Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, звершив Архиєрейську Божественну Літургію, яка увінчала святкування двадцятиліття візиту в Україну святого Папи Римського Івана Павла ІІ.

Літургія відбулася на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці у Львові – місці, де двадцять років тому Святіший Отець зустрівся з українською молоддю. Главі Церкви співслужив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, та єпископи Синоду УГКЦ – Високопреосвященний владика Володимир, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Високопреосвященний владика Борис, Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський, Преосвященний владика Гліб, апостольський адміністратор єпархії святого Володимира Великого в Парижі, Преосвященний владика Василій, єпарх Коломийський, Преосвященний владика Йосиф, єпископ-помічник Київської Архиєпархії, Преосвященний владика Теодор, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, Преосвященний владика Петро, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, Преосвященний владика Богдан, єпископ-помічник Стрийської єпархії, Преосвященний владика Степан, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства. Також співслужило численне духовенство.

 Світлини

До молитви долучилася велика кількість паломників – львів’ян та гостей, а також із Патріархом молилися вірні нашої Церкви у різних куточках світу за посередництвом онлайн-трансляції.

Святкування ювілею приїзду святого Папи стало знаковою подією – спомином благословенного часу паломництва Святішого Отця та, за словами Глави нашої Церкви, святом зустрічі після нелегких часів пандемії коронавірусу. Особливе значення мало вшанування пам’яті блаженних новомучеників, проголошення яких звершив Папа Іван Павло ІІ рівно двадцять років тому, 27 червня 2001 року.

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав висловив щиру вдячність усім Архиєреям та священнослужителям, що взяли участь у цій Літургії, о. Оресту Фредині, пароху парафії Різдва Пресвятої Богородиці, та всій команді організаторів масштабних ювілейних святкувань, а також усім вірним, що об’єдналися в спільній молитві у цей день.

Митрополит Ігор також сердечно подякував Патріархові за візит і благословення, а о. Орест Фредина передав Блаженнішому Святославові особливу реліквію – хрест, яким Святіший Отець благословляв вірних в часі свого українського паломництва. Цей хрест не був забраний до Ватикану, а залишився в Україні, і тепер перебуватиме у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового в Києві.

Також о. Орест Фредина подарував Митрополитові Ігорю панагію з нагоди 40-ліття його вічних монаших обітів, що його владика відзначатиме 2 липня.

Завершилася Літургія молитвою “Боже великий, єдиний”

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336