build professional website

Пошук по сайту

У День Зісланння Святого Духа владика Михаїл освятив богослужбову каплицю у Кам'янці-Бузькій

У День Зіслання Святого Духа, Преосвященний владика Михаїл звершив освячення тимчасової каплиці та Архиєрейську Божественну Літургію у м. Кам’янка-Бузька. Архиєреєві співслужити: декан о. Юрій Мовчан, адміністратор парафії о. Борис Гороховський та запрошені священнослужителі. Співом супроводжував богослужіня дитячий хор парафії Пресвятої Богородиці Володарки України з м. Червонограда.

СВІТЛИНИ

«Про Бога говорити уста людські і розум людський недосяжний.  Діяння Божі ніхто не може висловити. Апостоли, які спілкувалися з Богом про Божі речі теж недоумівали всього, що Господь казав, але Ісус говорив: «Залишайтеся на молитві і чувайте і я зішлю вам Духа Святого, який напоумить вас, навчить вас, пригадає вам і дасть все те, щоб ви благословили Господа, благовістували цю Євангелію, яку я вам говорив». Перед таким завдання апостоли залишились на землі. Сьогодні ми святкуємо неймовірне, про що апостоли не розуміли, що Дух святий у їхньому житті зробив, не тільки вони дивувалися, а і мешканці Єрусалиму. Бо говорили кожному на його мові і вони бачили це неймовірне дійство і ми це неймовірне дійство почули прийняли і хочемо його розділити між собою. Це діяння Святого Духа не припинилося, коли всі побачили і розійшлося, це дійство – на ціле життя і вічність.

Наш Катехизм дає нам всім можливість довідатися, прочитати, запам’ятати і вірувати, щоб могти у цей прикрий для нас час випробування, серед усіх питань дати нам відповідь.

Св. Письмо в розповіді про сотворення світу відкриває: «Побачив Бог, що воно добре», все це дія Божої благодаті, яка оживила і розлилася у всьому живому світі, і ми цією благодаттю Божою живемо. Це дійство, яке Господь вчинив, цією благодаттю ми живемо і є тими, кого Господь провадить до Царства Божого. Він хоче себе дати, щоб ми могли його збагнути і разом з апостолами проповідувати про Добру Новину, про дію Божої благодаті у нашому житті, щоб ми могли бути окриленими у християнському житті – це дія Божої благодаті.

Катехизм навчає, що Отець небесний споглядає на світ і бачить у цьому світі образ свого Сина, цей весь світ –  це образ Божого Сина, ми є його іконою і уподобанням і Господь нам знову щедро зливає Духа і через нас обновляє світ.

Сьогодні час для того, щоб ми могли вдивлятись у дійство Святого Духа, яке змінює образ нашого життя і цілого світу, відновлює все створіння. Ми по іншому починаємо дивитись на світ і по іншому розуміємо, що Слово Боже може оживляти. Церква дає нам силу розуміння світу, держави і життя кожного зокрема, чим маємо втішатися і розуміти кожного, щоб об’єднатися – це наше спільне життя.

Дух Святий нас напоумляє, щоб ми хотіли прийняти те, що Бог прийшов і здійсним завдання наше, щоб прийняти і жити з цим. Коли ми щось робимо, прислухаючись до Євангелії, то нам в сотеро воздасться. Унікальна можливість, прикластися до найменших речей в світі, щоб творити добро. Щоб ми в співзлучності з  Богом, переконуючись, коли робимо добро, Господь воздасть нам своєю щедрість. Він долучається плодами і дарами Св. Духа, щоб ми не знеохотились і не втратили віри. Господь ще раз на наших очах, через Слово, яке приймаємо і примінюємо до життя в правді, любові, терпеливосі промовляє, щоб ми не були нестерпними, а мали рівновагу у ставленні один до одного.

Сьогодні ми маємо про що молитись, щоб діями Св. Духа ми могли побачити плоди нашої віри, старань і зусиль. Це непосильна справа будівництва Церкви і дії Божої і Господь буде супровожувати нас у будівництві Церкви, сімей, держави.» - з проповіді владики Михаїла.

Також у цей день на парафії відбулось Урочисте Святе Причастя.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336