build professional website

Пошук по сайту

Ієрейські свячення та візначення 30-ліття священства на парафії Воздвиження Чесного Хреста у Бродах

У світлий празник Вознесіння Господнього Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Воздвиження Чесного Хреста, м. Броди. Святкове богослужіння відбулося з нагоди 30-ліття священства адміністратора храму о. Ярослава Царика. У цей день Владика рукоположив двох дияконів Петра Ментуха та Августина Тимчака у пресвітери.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Час священства, роковини, я дав згоду, щоб бути разом з вами і розділити цю радість, щоб не опустити нагоди відзначити священство в Церкві. Ми в Церкві поважаємо один одного, сприймаємо, як християни образ Божий у кожній особі.  Сприйняття у вірі, що ми сприймаємо один одного у Божій природі. Ісус Христос, як перший священник представляє нас перед Богом, священник представляє нас у Христі, а ми представляємо Церкву, як Тіло Христове, представляємо в Церкві один одного і нас Господь не тільки бачить, але і живить своїм Животворним Духом. Та сила Божа діє у кожному з нас і нам сьогодні всім є важливо сприйняти ці слова Господні –  Я вас не покину, а буду з вами повіки. Той Бог, який зійшов на землю ради нашого спасіння, щоб ми могли в собі відчувати присутність Христа – це є наша віра, до цієї віри нам треба докладати зусиль.

Наш Катехизм навчає, як нам сприймати Бога, дає нам до зрозуміння, щоби наша віра була не тільки та, яка чекає на друге пришестя, але наша віра є така, що Христос є з нами повсякчас і дає нам завдання, щоб ми уподібнялися  до нього, бо він уподібнився до нас. Він представляє нас перед Богом. Це так важно, щоб зв'язок, який був перерваний через гріх, через наші старання відновився.

Катехизм вчить нас, що Отець Небесний споглядає на світ і бачить у ньому образ свого Сина. Церква через вчення хоче примирити з Богом все, що Господь дав у цьому світі. Щоб ми могли спілкуватися з природою, не агресивно, бо це повертається до нас хворобами і нещастями. Тут Ісус Христос є спасенням нашим, що приносить замирення і каже, що без мене нічого не зможете робити і хоче, щоб ми повірили в це. Це Господь в такому ключі буде діяти в нашому житті.

Ісус Христос зробив скільки чудес і цю владу дав апостолам, кажучи, що ще більші чуда будете робити – віруючи. Так як Ісус молився: «Все що Ти мені дав, я зберіг», щоб ми промовляли про все те, що нам Бог дав, як ми це зберегли.

Цієї віри нам потрібно, щоб ми могли в цій радості, до якої Ісус нас веде, щоб те, що Бог нам дав, світ, з якого ми користаємо, народжуємось, ми могли дякувати Богові. Господь нас не полишив, а залишив нам Церкву, щоб вона нас напоумляла, щоб ми були у Божій благодаті, яка напоумляє, досягає, збагачує.

Нехай Пресвята Богородиця вимолює нам благословення, щоб за її молитвами ми могли вступити у радість Господа нашого Ісуса Христа».

Із привітальним словом єпископ звернувся до о. Ярослава: «Сьогодні через ваш час і служіння, світ щораз міняється. Господь довірив нам своє спасенне служіння, щоб ми усі з’єднані в Церкві і любові до Бога, який прийшов до нас, жив з нами і пішов приготовити нам місце. Нехай Ісус Христос, який через наші руки перемінюється у Святій Літургії, входить у наш світ і життя».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336