build professional website

Пошук по сайту

У Катехитичній школі при парафії св. Йосафата у Червонограді урочисто завершили навчальний рік

У неділю 30 травня 2021 р. Б., Преосвященний владика Петро відвідав парафію св. свщмч. Йосафата у Червонограді з нагоди завершення навчального року у парафіяльній катехитичній школі. Архиєреєві співслужив о. Роман Сковрон, сотрудник парафії.

«Сьогодні хочу разом з вами пережити і подякувати на цій Літургії за навчання, яке виотримали. Дуже тішить, що у нашій єпархії при вашій парафії є найбільша катехитична школа, близько 350 дітей» - владика Петро.

СВІТЛИНИ

Єпископ у часі проповіді діалогував з дітьми про недільне Євангеліє: «Ми всі бачили криницю, з якої беруть воду. В давнині, щоб набрати води, всі йшли далеко. У сьогоднішньому євангелії самарянка йшла, щоб набрати води і зустріла Ісуса. В цій криниці не було ніякої посудини, щоб набирати воду, тому кожен йшов сам зі своєю посудиною. Ісус, який сидів біля криниці, каже до самарянки: «Дай мені води напитися». Коли він з нею розмовляв, жінка почала розповідати про своє життя, Ісус сказав, що може дати її такої води, від якої вона більше ніколи не захоче пити, води, яка веде до життя вічного.

Ця жінка, коли розмовляє з Христом, то говорить, що має прийти Месія, який визволить людину від страждання. Христос каже «Я тобі дам тої води», і коли вона каже, що цю воду може дати Месія, то Христос їй відповідає, що це і є він цим Месією, який хоче дати цю воду. Вона увірувала і пішла розповідати всім.

Ми вчимося у катехитичній школі і маємо нагоду пізнати Господа Бога. Природа віри є така, що людина коли її отримує, то через радість хоче її передати.

Сьогодні дякуємо за можливість, що ми можемо більше пізнавати Господа Бога, щоб відкрити для нас безмежну любов та бути свідками віри у світі».

 

На завершення проповіді діти мали можливість сказати свої намірення, за які хочуть молитися. Вони були різними: за закінчення карантину, за мир і радість у сім’ї, за здоров’я та багато інших щирих прохань, які лежать на серці. Віримо, що Господь їх вислухає і подасть те, чого найбільше просимо.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336