build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив богослужіння з нагоди Світлого Христового Воскресіння

У празник Христового Воскресіння, Кир Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, очолив урочисті Пасхальні богослужіння у катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла у м. Сокалі. 

СВІТЛИНИ

Преосвященний владика Михаїл звернувся до вірних зі словами: «Цим живим словом віри нашої, у що ми віримо і чим ми живемо – це є наше покликання Бога для життя. Щоб ми мали чим жити, для кого жити, щоб радіти і цінувати життя. Не таке яким воно є, а таке яким воно має бути,  бо Господь для цього все зробив. Він  не лише сотворив прекрасний світ, який нас радує, який  нас живить, в якому ми живемо, черпаємо сили, але ще створив світ своєї благодаті, своєї доброти, своєї любові, він нас запевнив у своїй ласці.

Те, що ми беремо для життя з природи – цього є мало. Нас ще має радувати наше серце. Господь дає потіху нашому серцю, і каже що Він нас любить  і ми є покликані до тієї любові, щоб відізватися  на те, що Бог з любові дав нам життя, а  ми ним апелюємо до Бога, щоб подякувати Йому.

Коли ми будемо вірити, ми будемо мати це живе слово: «Не бійтеся»,  ми не будемо боятися ані терпінь, ані загроз, бо Бог дає нам силу. І головним стимулом протистояння усім загрозам для нас є віра у воскреслого Христа, який дає силу перемагати терпіння і смерть в цьому загрозливому світі. Але це не означає, що ми не повинні остерігатись, це не означає, що ми повинні нехтувати всім, бо ми віруємо. В нашій вірі має бути любов до ближнього, любов до Бога – це є віра, яка навіть в дрібних речах та в наших думках ставить нас до відповідальності бути вірними у любові, у сповнені наших обов’язків. І якщо ми навіть не маємо сили їх сповнити, то тоді Божа благодать нас доповняє. Віра – це коли ми уповаємо на Бога і докладаємо зусиль для того, щоб могти жити для Бога і любові Його між нами на землі. Сьогодні ми маємо можливість заявитися цією радістю перед Богом і один перед одним.

Ми повсюди бачимо  загрози, а Господь дає нам мир. І ми маємо просити Бога, щоб цей мир заявився у наших душах, серцях, родинах та у нашій Україні.
Серед оточуючих небезпек, докладаймо зусиль, щоб ми могли втішатися своєю вірою, своєю церквою і всім навколишнім світом, у якому ми всі живемо. Церква нас закликає, щоб ми не лише любили один одного, але щоб ми любили цей світ, в якому ми живемо, щоб берегли цей світ та своєю вірою його наповняли.

Сьогодні є причина нашої радості, тож дякуймо Богові, що ми дочекалися цього великого дня, тож радуймося всіма, радуймося за всіх, щоб радість наша була повна.»

На завершення Пасхального богослужіння єпископ привітав усіх присутніх зі світлим празником Христового Воскресіння, звершив освячення артоса (особливої великої просфори), а також Великодніх пасок.

 

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336