build professional website

Пошук по сайту

Розпочалась візитація молодіжних спільнот на теренах єпархії

У Квітну неділю, коли Церква з особливою увагою огортає молодь, Преосвященний владика Петро Лоза разом з працівниками Комісії у справах молоді розпочав візитації молодіжних спільнот Сокальсько-Жовківської єпархії. Першими, до кого завітали в гості - це спільнота #BozeVilni, яка діє при парафії Преображення ГНІХ УГКЦ, що у м. Кам'янка-Бузька.

СВІТЛИНИ

Візит розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії для молоді, діток та всіх охочих, яку очолив владика Петро. Богослужіння співом супроводжувала молодіжна спільнота. У своїй проповіді владика зазначив: "Дорога молоде, сьогоднішнє свято є вашим святом. У сьогоднішньому святі Церква вказує на вас і огортає вас своєю увагою й молитвою та вказує вам на дороговказ, дотримуючись якого, ви зможете осягнути щастя для себе, бо немає такої людини, що не хоче бути щасливою. Всі ми хочемо бути щасливими, а це щастя криється в словах Господніх, якими Він звертається до кожного з нас, що ми покликані до будування Царства Божого вже тут, на землі. Будьмо готові і відкриті в нашому серці на те, щоби послужити іншим, як це робить Господь".

Після молитви, Архиєрей здійснив Чин освячення кімнати - простору, де #BozeVilni проводять різні зустрічі, своє дозвілля та просто відпочивають. Варто зазначити, що значну частину ремонтних робіт молодь здійснювала власноруч, своїми зусиллями. Кульмінацією цього дня стало спілкування з єпископом в домашньо-молодіжній атмосфері з піцою і попкорном, до речі попкорн власного виробництва. Під час бесіди спільнота представила свою діяльність, поговорили про подальші плани, підняли питання про проблеми й різного роду труднощі у діяльності спільноти.

На закінчення, владика благословив молодь та висловив свої враження від спільноти, а також заохотив не припиняти діяльність, а розвиватися й надалі на славу Божу спільно з іншими спільнотами єпархії.

Для прес-служби єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336