build professional website

Пошук по сайту

У Квітну неділю владика Михаїл звершив Богослужіння у с. Артасів

У неділю, 25 квітня 2021 р. Б., коли Церква святкує празник Входу Господнього в Єрусалим, Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Літургію у парафії с. Артасів, Дублянського деканату.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Ісус Христос сьогодні у нашому житті робить нам свято віри, щоб ми могли відчувати Його присутність так, як його  сучасники: апостоли і очевидці, які бачили Христа і чули його науку з цікавістю, а ще більше бачити чуда, які Ісус робив на їхніх очах. Вони збиралися, щоб почути Боже Слово і зцілятися з недуг.  Слово Боже має силу зціляти, бо з нього світ постав. Ісус Христос – є цим Словом Божим, який втілює веління свого Отця.

У цьому світі все існує завдяки Божій благодаті. Катехизм нас навчає, що основою світу є благодать Господа нашого Ісусу Христа, любов Бога Отця і Причастя Святого Духа. Отак Господь цією благодаттю у Святому Дусі входить у наше життя. Більшої сили в житті людини, як віра немає. Віра в Бога, в його благодать, що він прийшов нас спасти, порятувати, визволити з гріха, але найбільша кара, яка тяжить на людстві – це кара гріха.

Господь сьогодні заявляється у нашій вірі, що він є цар живих і померлих – це є віра. Ми призначенні до вічного життя і Ісус Христос є цього запевненням. Заявляється найбільшим чудом – Воскресінням. Він не тільки колись збагатив наше життя, але ми тут живучи на землі, маємо обіцяне Богом вічне життя. Сприймати Бога нас вчить Катехизм - любов до Бога виявляється в любові один до одного, якшо в нас немає любові один до одного, а також до сотвореного світу – кривда Богові і кривда нам.

«Благословен, хто йде в ім’я Господнє»! Ми маємо можливість іти в ім’я Господнє і пізнавати цю Божу любов, якою він спасає світ. Якщо ми хочемо успадкувати життя, його благодать і добру новину, яка дає нам силу вірити, не так у природні закони, як у силу Божої благодаті, яка доповняє людину і творить в людині образ і Божу подобу, то маємо вірити і виконувати те, що нас навчає Церква. Церква, це ікона Пресвятої Тройці, яка вводить людину в досвід богоспілкування – так нас навчає Катехизм».

Після Богослужіння єпископ та присутні священнослужителі освятили фігуру Матері Божої на подвір’ї храму та окропили вербові галузки.

Архиєрей відзначив адміністратора храму та парафіян благословенною грамотою.

На завершення із словом подяки звернувся о. Ярослав Безкоровайний, адміністратор парафії та декан Дублянський.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336