build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Панахиду за душу новопреставленої п. Віри Шевчук, мами Блаженнішого Святослава

   У понеділок, 12 квітня 2021 р. Б., Преосвященний владика Михаїл у співслужінні духовенства Сокальсько-Жовківської єпархії звершив Панахиду за новопреставленою п. Вірою Шевчук, мамою Блаженнішого Святослава.

СВІТЛИНИ

   Після заупокійного богослужіння Архиєрей звернувся до присутніх із духовним словом: « Сьогодні маємо можливість при померлій розважити про Катехизм, про вчення Церкви, щоб навчитися сприймати віру в Бога і віру в життя. «Бог у своїй любові до людства вийшов із неприступного свого світла, вічного буття і об’явив себе в сотвореному світі»- Катехизм. Ми усі вийшли з волі Божої на цей світ, Господь нас привів до життя і ми своїм життям маємо усвідомлювати віру, що ми є створені з любові і покликані до вічного життя. В один момент ми прийшли до життя і прямуємо до вічного життя. Бог допомагає нам жити на землі і ми молимося, щоб давав нам сили і розуміння, адже все це Бог вчинив для людини і говорить нам про вічність. Наше завдання ділитися вірою в життя вічне і в те, до чого Господь нас покликав, щоб розділити радість сотвореного життя.

   Сьогодні ми переконуємось при тілі сестри нашої Віри, щоб ми вірою могли не тільки жити, а і тих, які померли і жили серед нас –  супроводжувати. Наша молитва разом з Нею йде до вічності. Молячись за рабу Божу Віру, засилаємо свої молитви до вічності, яка існує так само, як нинішній день. Наші молитви супроводжують померлу маму нашого Патріярха Святослава і ми з цим переконанням, що молимось про живих, молимось до Бога за померлих, адже ми всі об’єднані в Бозі і це об’єднання є в любові один до одного в Дусі Святому.

   Ми молимось до Мами Господа нашого Ісуса Христа, Пречистої Діви Марії, бо вона багато може випросити у Бога. Молимось за померлих, які також мають вагу у Бога, щоб у нашому житті вони помогли нам жити у вірі. У цій вірі, що ми молимось до Богородиці, яка своїми молитвами перед Богом нас не опустить.

   Сьогодні поручаємо один одного і померлу у всемогутні руки, які з любові дали нам життя. Покійна Віра сьогодні ступає у життя вічне і ми її поручаємо щедрості і милості Божій та заступництву Пресвятої Богородиці, щоб Господь удостоїв її вічних благ».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336