build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння з нагоди 60-ліття о. Володимира Касіяна у Кам'янці-Бузькій

  У неділю, 21 лютого 2021 р. Б., у храмі Преображення Господнього міста Кам’янка-Бузька відбулась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 60-ліття настоятеля храму митрофорного протоієрея Володимира Касіяна. Святкове Богослужіння очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні запрошених священнослужителів.

СВІТЛИНИ

  Архиєрей виголосив проповідь у якій розважав над молитвою митаря і фарисея та нашою розмовою з Богом: «Сьогодні слухаємо Євангеліє про те, як два чоловіки прийшли до храму, щоб молитись і стати перед обличчям Божим. Стати перед Богом –  означає прийти в правді і в тій ситуації у якій в даний час знаходимось, щоб довіритись, а Бог цю правду знає. Бачимо різницю між цими чоловіками. Фарисей, з одної сторони виявляє вдячність Богові за ласку, що він є добрим, постить, дає десятину, але в ньому ми бачимо помилку вивищення над іншими людьми і те, що перед Богом показує свої заслуги. Все, що він робив було добрим, але коли постимо чи робимо щось добре, з тим творенням добрих діл ми уподібнюємось до Господа Бога. Все, що здобув – це те добро, яке він отримав від Господа Бога. Творення добра має належати до природи людини. Це не героїзм і хвала, це уподібнення до образу Божого. Бог не є тим суддею, який буде засуджувати, але вчинки наші будуть нас засуджувати.

  Фарисей став молитись, щоб здобути правду. Із Євангелії знаємо, що Бог гордим противитися, а покірним дає благодать. Митар, який не наважився підійти ближче в храм, боїться звести очі і кається за свої гріхи. Тут відкривається природа нашої молитви. Можна прирівняти, коли ми когось образили і пройшов певний час, коли нам перед цією людною щось треба попросити, то ми перше, що зробимо – попросимо пробачення, щоб висловити прохання, інше ця розмова без вибачення не відбудеться. Митар, розумів свою немічність і прогрішення, він просить «Боже милостивий будь мені грішному», з того моменту починається правдива молитва, якою він звертається до Бога. Нам завжди потрібно молитву розпочинати з перепрошення в Бога за свої гріхи.

  Цими неділями ми підготовляємось до Великого Посту. Боже слово навчає, чим більше ми пізнаємо Боже слово і чим ближче стаємо до світла – тим більше бачимо наших гріховним плям. Нехай сьогоднішнє Боже Слово відновить у нас правдиву думку, як я маю молитись не хвалячи себе, а ставати в покорі. Бажаю цієї покори і живої зустрічі з Живим Богом такими, якими ми є, нехай ця розповідь допоможе нам у приготуванні до Великого Посту, щоб ми перепрошували і вчилися доброї молитви».

  Після Богослужіння декан Кам’янка-Бузький о. Юрій Мовчан зачитав вітальну грамоту для ювіляра від Правлячого Архиєрея Кир Михаїла.

 Завершилось Богослужіння привітанням владики Петра, духовенства та парафіян – Многоліттям та подячним словом отця-ювіляра.

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336