build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл відвідав Західне територіальне управління НГУ

У середу, 3 лютого 2021 р. Б., владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, керівник департаменту військового капеланства УГКЦ, зустрівся із начальником Західного територіального управління Національної гвардії генерал-лейтенантом Олександром Набоком та відвідав 3002 військову частину НГУ у Львові. На зустрічі також був присутній заступник начальника - полковник Станіслав Басараб.

СВІТЛИНИ

Під час візиту єпископа супроводжували штатні військові капелани НГУ о. Юрій Галабуда та о. Андрій Сіданич.

У духовному слові Архиєрей наголосив: «Нас сьогодні зібрала наша віра. Ми віримо в Бога, віримо в життя, до якого покликані, щоб разом на землі жити тим життям, яке нам Господь дав. Господь заявляєть у нашому житті: Бог Народився, Бог Охрестився і скоро у святі Стрітення в людині прийде до храму. Цих три явління – є нашою вірою в Бога.  Господь нас покликав благовіствувати, щоб народ міг слухати наші слова і впускати до серця.

Ми сьогодні об’єднюємось навколо загиблих, щоб віддати їм шану перед нашим обличчям і перед обличчям Божим. Не меншу шану ми повинні віддати один одному, так, як при війську ми віддаємо честь старшому і повагу молодшому. Ми ніхто не є другорядними у нашому світі, так вчить нас Церква, Євангеліє та життя. Щоб ми могли не тільки померлих пам'ятати але найперше, щоб ми тут заслужили собі один одного пам'ять, повагу, любов, вірність і відданість. Це не тільки гучні слова - це вірність: " Хто вірний у малому, поставлю його над великим". Будьмо вірними собі, один одному і наше життя розцвіте. Ми будемо мати чим жити і іншим свідчити про дію Божої ласки, яка буде діяти у нас, додаючи всіляких можливостей для того, щоб свідчити про любов, правду, свободу, життя і мир".

Також владика зазначив про важливість військового капелана для військовослужбовців: «Священики потрібні серед військовослужбовців не тільки, щоб сповняти обрядові речі. Священик входить у покликання військового. Кожен має покликання і це переконання у вірі робить нас сильними. Ми спільно всі працюємо для України і на цих цінностях маємо донести до свідомості військових Слово Боже. Євангеліє впевнено надихає, що людина в житті має покликання, у якому Господь дає вижити. Коли ми цю віру будемо прищіплювати, то побудуємо співпрацю, яка буде мирною, незважаючи на конфесійну приналежність».

Пресслужба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336