build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро взяв участь у доброчинному бенкеті "Різдвяна просфора" у митрополичих садах

31 січня 2021 року в Митрополичих садах на Святоюрській горі відбувся доброчинний бенкет “Різдвяна просфора”, до якого долучилися меценати, митці, львівське духовенство та представники влади. Участь у заході взяли також Архиєреї – Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, Преосвященний владика Петро, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської Архиєпархії.

Залучені від благодійної події кошти скерують на розвиток Стипендіальної програми, яка діє при БО “Фундація Духовного Відродження” ЛА УГКЦ і підтримує майбутніх священників. Підтримку отримають студенти-сироти, малозабезпечені, які є успішними у навчанні.

Благодійний вечір розпочався з ділення просфорою і вітального слова та благословення Митрополита Ігора. «Прософора і мед є символом єдності. Ми переконані, що ділячись нею ми зростаємо у єдності в наших сім’ях, у семінарії, у наших містах і, дай Боже, в нашій Україні. На такому вечорі, як сьогодні, ми продовжуємо збирати кошти для студентів-семінаристів. Дякуємо вам за те, що ви прийшли і готові взяти на себе можливо навіть і не по одному семінаристу і оплатити вартість їхнього навчання. Це для вас буде дуже велика мотивація», – наголосив Митрополит.

“Наші благодійники розуміють, що інвестуючи у вишкіл душпастирів, вони інвестують у зміну суспільства в доброму напрямку. Це вже маленька традиція збиратися на післяріздвяну просфору, яка має благодійний елемент підтримки наших семінаристів у формі стипендій. Цього року року така зустріч з огляду на карантин відбувається в митрополичих садах. Вже сформувалася своєрідна родина благодійників. Ці люди навіть чекають зустрічі, щоб зустрітися між собою та семінаристами, яких вони підтримують. Душпастирське служіння актуальне і дуже потрібне завжди, а тому важливий і добрий вишкіл майбутніх душпастирів. Суспільні кризи, як наприклад сучасна пандемія, ще більше загострюють потребу духовного супроводу людей”. – звертає увагу владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпахії.

Ректор Львівської Духовної Семінарії отець Ігор Бойко подякував усім учасникам за присутність і підтримку Семінарії: «Багато хто з вас прийшов сьогодні на цю просфору вчетверте. Хочу від усіх настоятелів Львівської Духовної Семінарії, від нашої Архиєпархії, братів-семінаристів висловити вам велику і щиру вдячність за те, що ви сьогодні є разом з нами. За те, що ви впродовж року підтримуєте контакт з нашою семінарією в різний спосіб Ви вкладаєте в майбутнє нашої Церкви, бо робите добру і благу справу, яку започаткував владика Венедикт».

За словами організаторів, цей захід стане справді великою підтримкою для студентів Семінарії та внеском у майбутнє Церкви: «Нам вдалося залучити приблизно три мільйони. Ці кошти були розділені рівно на 120 стипендій. Це означає, що 120 хлопців отримали нашу підтримку. Підтримка стипендіата не є емоційною підтримкою і вибір потребує вміння бачити глибше. Символічно, що зустріч проходить в садах, які ми називаємо іменем Митрополита Андрея і який сам дбав за стипендії для здібних студентів. Переконана, що слід підтримувати семінаристів і в час пандемії, бо цю кризу відчули всі, а семінарія – це не просто навчальний заклад. Для семінарії важливою є формація, яка передбачає проживання у спільноті, що збільшує бюджет навчання».

Джерело: Духовна велич Львова

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336