build professional website

Пошук по сайту

На парафії св. Миколая у Кам'янці-Бузькій відзначили храмовий празник

19 грудня 2020 р.Б., на парафії святого Миколая у м. Кам’янці-Бузькій відзначили храмовий празник.

Святкове богослужіння очолив Преосвященний Кир Михаїл (Колтун) у співслужінні настоятеля храму о. Юрія Мовчана, декана Кам’янка-Бузького та запрошених священнослужителів.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Бог, який сотворив увесь світ і поселив нас в ньому, хоті щоб ми мали все, подібне до його Царства, бо в його Царстві всього є вдосталь.

Ми повинні жити так, щоб бути бажаними в житті кожної людини. Господь хоче, щоб ми в цьому житті зуміли відкрити Божу щедрість. До цієї щедрості Господь покликав св. Миколая і відкрив у ньому своє милосердя. Ми подивляємо Миколая, що він так збагнув цю щедрість Божу у своєму житті, так її засвоїв, що свого нічого не хотів мати, а все роздавав. Ці чуда, які він творив і в них переконувався настільки, що в нього вистарчало цього авторитету від Бога, що Бог дає ласку, а через нас множить її. Бог хоче щоби кожний з нас міг закуштувати цієї Божої доброти і щедрості, щоб ми пам’ятали, що ласка Божа виходить від Бога.

Сьогодні св. Миколай настільки виявив себе, що ми хочемо бути такими, як він і ділитися дарунками, якими можемо – не тільки матеріальними, але і духовними.

Катехизм навчає, що через молитовне споглядання на цей світ, ми відкриваємо образ Божий в Ісусі Христі, який прийшов відкрити нам Божу волю. Тому єднаймося в молитві, щоб Господь явив свою милість. Господь хоче, щоб ми його засвоїли, розвивали світ на Його любові та творили чудо за прикладом св. Миколая».

Після святкового богослужіння настоятель парафії о.Юрій подякував Владиці та всім присутнім.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336