build professional website

Пошук по сайту

Відбувся Єпархіальний Собор Сокальсько-Жовківської Єпархії "Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ"

У середу, 16 грудня 2020 р. Б., в онлайн форматі відбувся Єпархіальний Собор Сокальсько-Жовківської Єпархії "Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ".

Відкриття Собору розпочалося спільною молитвою у храмі св. свщмч. Йосафата у м. Жовква, після якої із привітальним словом звернувся Правлячий Архиєрей Кир Михаїл (Колтун): "Відповідальність за Церкву лежить на кожному з нас. Нашим завданням є засвоїти Церкву у своєму житті і зрозуміти її значення. Кожна людина є членом Христової Церкви, завданням якої є супроводжувати та допомагати. У спільноті ми молимося одні за одних, щоб у своїх дарах відкритися і ними послужити ближнім".

СВІТЛИНИ

Із підсумком процесу підготування та проведення Собору Сокальсько-Жовківської Єпархії виступив Преосвященнний владика Петро (Лоза): "За час пандемії ми зустрілися із багатьма труднощами, які в певній мірі стали для нас викликами. Ми могли розважити над запитанням "Хто ми є?", яка наша якість, як людини. Цей виклик є доброю нагодою побачити себе у правді. Нехай Господь дає нам сили, щоб ця спільна справа для цілої Церкви була корисною. Церква є там, де "Я" і там де "Я", там має бути моя Церква".

Відтак, делегати Сесії Єпархіального Собору, зібрані в онлайн форматі, внаслідок проведеної кропітливої аналітично-синтетичної роботи, прийняли і затвердили остаточний текст резолюції Єпархіального Собору Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ, яку виголосив о. Володимир Коткевич.

Прес-служба єпархії  

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336