build professional website

Пошук по сайту

Освячення престолу та святкування на парафії у с. Стиборівка

У середу, 25 листопада 2020 р. Б., коли Церква згадує пам'ять св. свщмч. Йосафата у с. Стиборівка, Підкамінського деканату освятили новий престіл. Богослужіння очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні священнослужителів деканату.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні ми стали учасниками освячення престолу. Престіл для храму - це серце. Бог з неба сходить на престіл, щоб кожного нагодувати своїм Тілом і напоїти своєю Кров'ю - це джерело освячення.

Кожного разу, коли ми готуємося до прийнятя причастя, то хочемо, щоб Бог нас освятив. Ми є покликані до святості. Св. Апостол Павло говорить: "Воля Божа - святість ваша".

Згадуючи св. свщмч. Йосафата, великого мученика нашої Церкви, розважаємо про його мучеництво і жертву за єдність цілої Церкви. Він засвідчив вірність Богові і Церкві та вдзначився любов'ю не тільки до своєї пастви, а й до ворогів.

Сдухаючи Євангеліє про Доброго Пастиря, який був готовий померти за кожну людину і став жертвою спасіння для кожної душі. Він просить нас, щоб ми шукали не тих речей, які нас роз'єднюють, а тих, які об'єднюють. Слово Боже навчає: "Що неможливе в людини - можливе у Бога." - із слова владики Петра.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336