build professional website

Пошук по сайту

У с. Боянець відзначили храмовий празник

У суботу, 21 листопада, коли Церква святкує собор святого архистратига Михаїла та інших сил безплотних, владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника та освяти дзвони у с. Боянець, Жовківського деканату.

СВІТЛИНИ

Під час Богослужіння Архиєрей звернувся до присутніх з духовним словом: «Сьогодні святкуємо день покровителя вашої парафії, а також кожної нашої душі. Коли на парафії празник – це особливий день у церковному році, це відпуст який ми святкуємо для очищення нашої душі і серця. Сьогоднішнє свято є тим, яке пригадує про ангелів, які сотворені на прославу Божого імені, ці духи, які кружляють круг Божого престолу, безперестанно прославляють Бога. Ангели –  це посланці Божі, які звіщають людині Божу волю. Про цю волю ми молимось у молитві Отче наш. Знаємо, коли Господь сотворив небесних сил на свою прославу, то частина ангелів відійшла від Нього. Господь сотворив найкращого ангела, який так залюбувався собою, який сказав, що йому Бога непотрібно і тепер перебуває з іншими у вічності пекла. Коли говоримо про щастя і про те, що ми сотворені на образ і подобу Божу, а кожну людину Господь створив для себе, то і знає, що її для щастя потрібно. Коли ми зробимо добро, ми чуємось умиротворені, а коли зло –  чуємось прискорблені. Лише Боже милосердя прощає нам наші гріхи.

Також сьогодні у країні відзначаємо день гідності і свободи. Ми хочемо мати гідних провідників для нашої держави. Цю гідність людині дав Господь, коли сотворив людину. Лише приходячи до Господа, ми зможемо повернути цю гідність собі і звернути на ту дорогу, якою маємо йти у своєму житті.

Сьогодні святкуємо свято святого Архистратига Михаїла, що у перекладі означає «хто яко Бог». Хто яко Бог сильніший? Хто яко Бог знає найкраще, як має виглядати моє життя, який є його творінням. До чого я маю стреміти в житті? Апостол Павло говорить, що коли я люблю Христа, то хто може бути проти мене? Навіть смерть не може відібрати любові до Бога.

Сьогодні молимося за всіх вас, просимо в Бога щоби він провадив і допомагав вибирати те, шо є добре, щоб не стратити людської гідності. Бути гідним! – ця гідність походить від Господа.

Нехай святий покровитель у сьогоднішньому святі, який єднається зі всіма нами і ми хочемо з ними стояти біля Божого престолу своїм життям, свої серцем і прославляти Господа Бога, а разом з ним щоб і ми сповняли Божу волю.

Пам’ятаймо, що ми також є цими посланцями і маємо бути ангелами, які звіщають Добру Новину і волю Божу».

Після Божественної Літургії владика Петро привітав парафіян із храмовим празником, а також разом із парафіянами заспівали владиці Михаїлу Многоліття.

Із словом подяки звернувся настоятель храму о. Володимир Валевський.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336