build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив Чин Похорону новопреставленої п. Олександри Грицишин

У понеділок, 16 листопада 2020 р. Б., Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл у співслужінні священнослужителів очолив Чин Похорону новопреставленої п. Олександри Грицишин, мами о. Михайла Грицишина, у с. Сухоріччя, Пустомитівського району.

СВІТЛИНИ

«Ми всі об’єднані в Христі у велику християнську родину – у Церкву Божу, яку Христос заповідає нам, щоб ми жили по-християнськи.

Господь нам запевняє, як на землі так і у вічності супроводжувати своєю ласкою, якою він переміг світ. У світі панує смерть і страх, а він каже: «Бадьортеся, бо я переміг». Воскреслий Христос є нашою Пасхою, він є дорогою нашого життя на землі і у вічності. Як ми взаємодіємо на землі, так і ця взаємодія буде продовжуватися у вічності, у воскреслому Христі, який дає оновлення нашого життя.

Катехизм нас вчить, що Воскреслий Христос є новою людиною, бо в його воскресінні переможена смерть і він нам свою смерть адресує, щоб через неї перейшли у життя вічне, так,  як він перейшов. Його божественна особа у воскреслому тілі є носієм нового творіння.

У цьому воскресінні ми відпроваджуємо Олександру, з якою жили. Ми маємо нагоду в лиці смерті померлої думати про життя наше тепер і у вічності. Через смерть ми приходимо у новий світ, щоб побачити славу Христа.

Сьогодні наша віра супроводжує нашу сестру, маму нашого священика для того, щоб очікувати день воскресіння і нашої зустрічі. Смерть – це не кінець життя, де припиняється відчуття особи. Людина через смерть проходить до очікування воскресіння.

Ми вдячні Богові, що піклується нашим життям, що прийшов на землю і пройшов через смерть, щоб  ми пройшли з ним цю дорогу до Божої слави.

Церква охоплює не тільки видимий світ, а і всіх святих разом з Богородицею і ми до цієї Церкви  належимо. Вона нас усіх єднає в молитві. Вчімося пізнавати науку Церкви, щоб нам легше було сприймати як погоду, так і  хворобу, як труднощі, так і радощі, і довірятися, щоб Господь дав силу сприймати в життя кожен досвід.

Нехай Пресвята Богородиця, яка досвідчила це земне життя і є матір’ю живих і померлих, ми їй довіряємось і просимо, щоб молилася за нас і за слугу Божу Олександру. Нехай Бог благословить, щоб ми могли супроводжувати молитвою один одного при житті і в пам’яті» - із духовного слова владики Михаїла в день похорону п. Олександри Грицишин.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336