build professional website

Пошук по сайту

У с. Убині відсвяткували храмовий празник свв. безсрібників Косми і Дам'яна

У неділю, 15 листопада 2020 р. Б., на запрошення настоятеля храму свв. безсрібників Косми і Дам’яна у с. Убині, Новояричівського деканату – о. Василя Івашківа, із пастирським візитом прибув Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл.

СВІТЛИНИ

Владика у співслужінні запрошених священнослужителів звершив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника та виголосив проповідь: «Сьогодні ми розважаємо про євангельську подію, яка нас лякає. Ісус Христос своїми діями, на перший погляд, не заспокоює тих людей, які жили в Герасим-краю. Дивлячись по-людськи, він виганяє бісів з чоловіка і той при умі та вдячний Йому, а з іншої сторони, злі духи, які існують в світі і нас зачіпають, шкодять через людей та через постійно повторювані гріхи, яких людина не позбувається, вони людину захоплюють і призводять до втрат. У суспільстві Герасим-краю, де паслися свині, дбали лише про матеріальне. У цій картині, оздоровлення має більшу ціну ніж матеріальні добра. Матеріальні добра також належить до нашого життя. Катехизм говорить про суспільство і людей: «Світ і суспільство є місцем відносин людини з Богом». Все, що діється у світі ми бачимо через призму, як його Бог сотворив і навіть через гріх дає нам у ньому жити і нас стосується, як ми в ньому живемо, як себе почуваємо і які обставини створюють відносини з Богом. Ми повинні дякувати за ті добра, які він дав для нас, щоб ми могли в світ жити. Як ми реагуємо на те, що Бог допускає? «Місія Церкви і справи світу переплітаються, але не змішуються. Церкви визнає цінність дочасних речей і їхнє значення для людини, тому у своєму служінні несе допомогу у їхніх земних справах», Катехизм. Так, як у сьогоднішнім Євангелії ці добра служать для людини і приносять достаток, але вони не можуть служити, щоб відступити від Бога.

Нашим завданням є оцінити, чи через втрату матеріальних речей і цінностей ми можемо нарікати на Бога і відсторонитися від Нього. Господь нас рятує і звільняє гріха, а гріх є причиною всіх хворіб і нещасть. Наша віра не тільки сходиться про здоров’я і достаток. Ми ставимо на терези дочасні речі і вічні речі. Згадаймо коли Авраам жертвував останнім – своїм сином, а євангельська вдова віддала останню лепту, для того щоб заявитися перед Богом. Церква нас навчає на основі євангельських подій, як ми в житті повинні ставитись до Бога».

Після Богослужіння Архиєрей привітав усіх із храмовим святом та відзначив настоятеля храму о. Василя Івашківа церковною нагородою – хрестом з прикрасами.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336