build professional website

Пошук по сайту

Урочисте відзначення 25-літнього ювілею храму св. Косми і Дам’яна у с. Стрептів

14 листопада 2020 р. Б., владика Петро відвідав парафію святих безсрібників і чудотворців Косми і Дам’яна у с. Стрептів, Новояричівського деканату, з нагоди храмового празника та 25-ліття освячення храму. З цієї нагоди Владика, у присутності численних вірних, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Звертаючись до вірних із пастирським словом, Владика роздумував над прикладом покровителів парафії, які своїм жертовним життям служили іншим людям, а особливо – найбільш потребуючим. «Покровителями Вашої парафії є святі безсрібники Косма і Дам’ян. Коли ми подивимося на їхню історію, то побачимо, що ідучи за Христом, вони вимолювали в Бога ласки не тільки для себе, але і для кожного потребуючого, який приходив до них, особливо для тих, які перебували у певній недузі. Для людини дуже важко змиритися, коли вона втрачає здоров’я. Ми можемо спостерігати у наш час, що багато говориться про здоров’я через цю пандемію, що поширилася у світі, як також і те, що людина є безсила перед недугою, котра до неї приступає. Однак, ми, християни, не повинні втрачати надію і цього нас вчать святі Косма і Дам’ян, які говорили та вказували на Христа – Лікаря душ і тіл, для Якого немає неможливих речей, бо Він є Всемогутнім», – зазначив Архиєрей.

Після Божественної Літургії, Преосвященний владика привітав парафіян із їхнім святом, а також вручив грамоти – одну для парафії з нагоди ювілею, а іншу – отцю-настоятелю Михайлу Кузьмінському, про те, що він нагороджується правом носіння хреста з прикрасами.

Отець Михайло, у свою чергу, висловив слова вдячності Владиці за пастирський візит, батьківське слово і достойну нагороду, а також привітав усіх вірних із храмовим святом.

Відтак духовенство з усіма присутніми здійснили процесійний обхід церкви із освяченою водою.

Повідомив бр. Ростислав Гадада  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336