build professional website

Пошук по сайту

Освячення фігури з мощами святого Івана Павла ІІ та дияконські свячення у Руді Сілецькій

У неділю 18 жовтня 2020 р. Б., у с. Руда Сілецька відбулась Архиєрейська Божественна Літургія та освячення фігури з мощами святого Івана Павла ІІ. Богослужіння звершив єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл у співслужінні священнослужителів.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь, у якій наголосив на служінні апостола Павла та особі святого Івана Павла ІІ: «Святий апостол Павло говорить про славні речі, які Господь йому чинив. Він каже: «Я вмію хвалитися, але я не можу хвалитися», «Чи я був в тілі, чи без тіла, я був піднесений до третього неба». Він не відчував чи він в тілі чи без тіла. І тому каже: «Я можу про це казати вам, що я чув дивні речі, які для людини не можливо осмислити». Так Господь збагачував апостола Павла своєю ласкою.

Слова апостола Павла сьогодні поширюються на весь християнський світ і ми захоплюємося ним. Сьогодні перед нами особа Івана Павла ІІ, який насправді може говорити великі славні речі, які йому Господь довів в цьому житті. Він йому довірив свій престіл на землі, щоб він міг очолювати Церкву на землі. І він не тільки це сприйняв, щоб служити Літургію, але й для того, щоб набиратися сили для служіння людям, щоб служити цілій Церкві, щоб служити цілій Вселенні.

Коли ми говоримо про Церкву на землі, то вона постійно в переслідуванні. Церква малює історією, для того, щоб явити у світі таїнство воскреслого Христа. Серед переслідувань і втіх, які притаманні Церкві на землі. Так як святий апостол Павло втішається тим, що для нього вчинив Господь. Навіть те, що він Ісуса Христа переслідував, навіть те, що він Церкву переслідував, йому Господь відкрив таємницю Євангелія. І він один із всіх апостолів так по богословськи, мудро  пояснює громадам і церквам слово Боже.

Господь довірив місію нашої церкви Івану Павлу ІІ, який вибрав Христа, вибрав Його Євангелію і Його правду.

Ми маємо бути впевненими у вірі, у нашому християнському виборі життя. Через переслідування хворобами, часом, світом ми не можемо повністю відкритися та бути відкритими. Але серед цих переслідувань ми можемо отримати втіхи, якими Господь провадить Церкву у завтрішній день. Ми є покликані для того, щоб давати свідчення, так як апостол Павло. Ми маємо поширювати Його вплив у Церкві, його живу віру, якою він жив і яку він свідчить нам, щоб ми не засумнівалися у благодаті воскреслого Христа. Коли ми віримо та просимо, то Господь дає  її кожному і ми це маємо засвідчити і бути настирливими у вірі.»

У часі Богослужіння владика уділив дияконські свячення випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії – Августину Тимчаку, який закінчив студії в Римі та є одруженим.   

Після богослужіння із словом подяки звернувся настоятель храму о. Богдан Стефанишин.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336