build professional website

Пошук по сайту

Всеукраїнський форум соціального служіння УГКЦ провели в онлайн-форматі

СОЦІАЛЬНЕ СЛУЖІННЯ УГКЦ

1.ПЛЕКАННЯ ДУХА ЖЕРТОВНОСТІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

2.СЛУЖІННЯ НА БЛАГО НУЖДЕННИХ

3.ІНСТИТУЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ТА ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ УГКЦ

СВІТЛИНИ

Всеукраїнський форум соціального служіння УГКЦ був проведений в онлайн-форматі 3 жовтня, темою якого було «Соціальне служіння людині».

У форумі взяли участь єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії владика Петро (Лоза) та синкел соціального служіння о. Степан Макар, єпархіальна команда, парафіяльні священики та активні представники з парафій.

Всеукраїнський форум привітальним словом відкрив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. За словами Глави Церкви, теми служіння і любові мають велике значення для нашої Церкви, але одна з провідних тем події були діла милосердя, зокрема «голодного нагодувати»

Досвідом у сфері соціального служіння поділилися австрійські партнери - представники Карітасу Віденської Архидієцезії, а також відбулися презентації діяльності локацій – парафіяльних громад, де активно здійснюється соціальне служіння

В другій половині дня учасники продовжили роботу форуму у Сокальсько-Жовківській єпархії, де у групах ділилися своїми ідеями, здобутками і викликами сьогодення. Свої напрацювання представили парафії: св. Архистратига Михаїла селища Запитів, Успіння Пресвятої Богородиці селища Лопатин та Успіння Пресвятої Богородиці містечка Куликів.

Дякуємо організаторам форуму «Caritas Ukraine» Григорій Селещук, голові Відділу соціального служіння УГКЦ єпископу Василю Тучапцю, екзарху Харківському, заступнику голови Відділу соціального служіння УГКЦ о. Андрію Нагірняку та Ірині Максименко.

Форум організований МБФ «Caritas Ukraine» та Відділом «Соціальне служіння УГКЦ» в рамках проекту "Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні".

Повідомив о. Степан Макар  

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336