build professional website

Пошук по сайту

Архиєреї Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у онлайн-зустріч із Блаженнішим Святославом

Онлайн-зустріччю, у якій взяли участь 22 владики УГКЦ з України, закінчився черговий цикл синодальних нарад в умовах карантинних обмежень. Після регіональних зустрічей з владиками Північної Америки, Південної Америки і Західної Європи, які відбулися відповідно у вівторок, середу і четвер цього тижня, у п’ятницю, 4 вересня 2020 року, члени Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства спільно з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом обговорили актуальні питання церковного життя і служіння в Україні.

СВІТЛИНИ

Блаженніший Святослав подякував владикам за співпрацю в забезпеченні належної душпастирської опіки вірним в Україні в умовах карантину, а особливо за активну участь у підтримці осіб, які страждають від коронавірусу, від воєнних дій на Сході України та від паводків на Західній Україні. Він підкреслив велику жертовність наших вірних, які виявили вражаючу солідарність із потерпілими і, незважаючи на власне скрутне становище, не перестають допомагати ближнім в їхніх нуждах.

Про ефективне і відповідальне використання зібраних пожертв дбав спеціально створений Антикризовий центр, який очолює о. Любомир Яворський. Глава УГКЦ подякував о. Любомирові та владикам і відзначив, що харитативне служіння Церкви є чи не найбільш переконливою проповіддю Христового Євангелія в часи випробувань і криз. На думку Предстоятеля, це є ще одним свідчення, що Церква, навіть у таких важких і драматичних обставинах, як сьогоднішні, не думає про згортання свого служіння, але про його активізацію.

Обговорюючи блок канонічних питань, владики проаналізували проєкт документа «Інструкція про перебування священників поза межами своїх єпархій». Цей документ, над яким працює група експертів Канонічного відділу Патріаршої курії, має на меті врегулювати статус та становище священнослужителів, які з огляду на навчання, на особливі доручення керівництва Церкви чи на основі умов між єпархіальними єпископами перебувають поза межами власної єпархії, визначити у світлі загального і партикулярного права їхні права і обов’язки, а також прописати механізми посилання та повернення таких священнослужителів до єпархій свого походження.

Окрему увагу учасники регіональних зустрічей присвятили підготовці онлайн-сесії Синоду Єпископів УГКЦ, а також перспективам проведення Всецерковного та єпархіальних соборів на тему міграції, поселень та глобальної єдності Української Греко-Католицької Церкви.

 

Джерело  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336