build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Борщовичі та освятив накупольний хрест, стадіон і дитячий садочок

У неділю, 23 серпня 2020 р. Б., Преосвященний владика Михаїл (Колтун) очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Пресвятої Трійці у с. Борщовичі, Львівської Архиєпархії.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь, у якій розважав над недільним Євангелієм та вірою апостолів: «Святі апостоли, з ревністю на слова Господні, сьогодні нам подають свій запал у Євангелії. Наскільки треба бути уважними на слова Господні, щоб вони не затерлися в пам’яті і не змінили своєї актуальності до сьогодні. Щоби не діялося в житті і душі, ці слова запалали ревністю до Господа. Навіть св. ап. Павло, який не був земним свідком Ісуса Христа за часу його проповіді, наскільки слова Євангелії запали йому в душу, що він з ворога Церкви стає її проповідником. Слово Боже міняє людину, світ і життя. До Нього треба прислухатися і бути уважними. Апостоли робили чуда під дією віри, яку мали до Господа, а їхнє слово і присутність зціляла. Якщо ми так признаємо, то і в нашому житті будуть діятися переміни про які ми думаємо.

Сьогоднішнє Євангеліє, здається нас не стосується, бо не маємо таких боржників, не маємо таких маєтків. Тут йдеться про прощення, в якому ми себе знаходимо. Ці борги, не тільки грошові, ми маємо прощати заради того, що Господь нам набагато більше простив і каже: «що просите буде вам дано». Господь вчить простити з серця і тоді там створиться місце для того, чого ми будемо потребувати. В серці наступає спокій, коли прощаємо. Вчімося вірити в Боже слово, живе слово, яке навіть по смерті діє через апостолів. Розвиваймо свою віру щоб бути охочими досвідчити любов і Божа благодать заясніє у нашому житті».

Після Многоліття і молитви за Україну «Боже Великий Єдиний», настоятель храму о. Іван Духнич склав слова подяки владиці Михаїлу за молитву, благословення та духовне слово.

У цей день відбувся процесійний похід селом, під час якого освятили накупольний хрест, який встановлять на будівлі давнього костелу, де зараз знаходить приміщення катехитичної школи. Також відбулось освячення Борщовицького дитячого садочку, парку, стадіону, ставу та мультифункціонального майданчика.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336