build professional website

Пошук по сайту

Мощі святих апостолів Петра і Павла прибули до Катедрального Собору в Сокалі

У суботу 22 серпня 2020 у катедральному соборі Сокальсько-Жовківської єпархії відбулось принесення мощів св. первоверх. апп. Петра і Павла, покровителів храму на постійне перебування.

Перед входом до храму настоятель храму о. Ярослав Кащук із братством зустрічали мощі святих апостолів, які привіз із вічного міста Риму владика Іриней.

СВІТЛИНИ

У цей день богослужіння очолив високопреосвященний Кир Ігор (Возьняк), митрополит Львівський у співслужінні правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківського Кир Михаїла (Колтуна) та каноніка базиліки Санта Марія Маджоре в Римі Кир Іринея (Білика).

Митрополит Ігор у своєму слові зазначив, що колись людей оздоровляла тінь, яка падала від апостолів на людей, а тут ми маємо частину мощей. Приступаймо до них з вірою і просімо зцілення.

Владика Іриней сказав, що з приємністю прибув, щоб передати довгоочікуючі мощі апп. Петра і Павла: «Так як  в частиці Святих Тайн присутній Христос, так і в частиці мощей присутній святий. Коли вшановуємо мощі можемо отримати багато Божих ласк, бо вони випромінюють божественну радіацію. Петро і Павло перші працювали у проповіді Ісуса Христа. Їхнє життя це заклик до місіонерства. Папа Франциск говорить, що життя апостолів не було безхмарним бо апостол Петро зрікся Христа, а апостол Павло переслідував першу спільноту християн. Вони є свідками прощення, адже у Господі знайшли любов, значно більшу за їхнє падіння. Зі святої сповіді знаходимо шлях до навернення. Будьмо їхніми послідовниками у самопожертві, відданості, проповідуванні та утвердженні Христового Царства і були активними свідками віри, правди та переможної любові, як і наші воїни на сході України, що готові голови покласти за волю нашої Батьківщини».

Владика Михаїл подякував владиці Іринею, що передання мощей є офіційним актом, який проголошений на всю Церкву. Архиєрей побажав всім повернутися до віри апостолів, що творить чуда, які через переконання віри сьогодні є тут серед нас, щоб ми могли зростати у вірі і давати свідчення Божої благодаті у нашому житті.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336