build professional website

Пошук по сайту

Парафія Різдва св. Івана Хрестителя в Дублянах відсвяткувала свій третій храмовий празник

У вівторок, 7 липня 2020 р. Б., парафія Різдва св. Івана Хрестителя, що у м. Дубляни, відсвяткувала свій третій храмовий празник. На запрошення настоятеля парафії о. Дмитра Цюпки святкове богослужіння очолив Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, владика Михаїл. Його преосвященству співслужили декан Дублянський, о. Ігор Боднар та запрошені священники.

У часі Літургії Архиєрей виголовив проповідь, у якій наголосив: "Сьогодні святкуємо свято Івана Хрестителя, його Різдво. Воно для нас є таке рідне, як наш дім, як наше життя. Іван Хреститель хоче засвідчити для кожного з нас події, які стануться у ближчому чи дальшому часі. Нам цікаво, що буде у майбутньому. Як буде? Коли буде? Кожен з нас переживає за своє сьогоднішнє та завтрашнє! Говорячи про будівництво храму, прошу не зневіритись, так як зневірився Захарія!

Як ми зможемо? Коли побудуємо? Коли це буде? Захарія онімів, знехтувавши благословенням від Ангела і не міг сказати слова , хоч хотів і мав що сказати. Він би радий був людям благовівствувати, але не міг. Люди які стояли у святині і це бачили, здогадувались, що з ним щось дивне сталось і воно тривало до часу, коли народився Іван. Він бачить того, що народився і тішиться тим, що не давав віри, як таке може бути. Я зупиняюсь на тому пункті, щоб пробудити нашу віру. Це Боже благословення ми бачимо на наріжному камені, яке зійшло, діє і чекає нашої дії та допомоги. Коли є Боже благословення, тоді воно має завершальний успіх. Благословення нас усіх єднає. Для Божого благословення прийшов Іван Хреститель, який свідчив про Бога і Бог йому давав силу. Це нам свідчить про силу, через яку ми будемо впевнено у Божому благословенні діяти.

Коли Пресвята Богородиця прийняла благовість - це сталося тілом. Так і ми, коли у вірі приймаємо благословення - воно дає життя. Бажаю, щоб ревність у вірі могла не тільки проявлятися, але зростати. Ми стаємо зрілими у Церкві, парафії та у нашому середовищі і воно нам дає можливість довіритися один одному".

СВІТЛИНИ

Після святкових богослужіння владика Михаїл подякував всім за спільну молитву та працю, яку кожен вкладає у будівництво храму.

Настоятель парафії о. Дмитро, висловив щиру подяку за благословення та підтримку Владики і подякував всім, хто долучився та долучається до будівництва храму.

Також отцем-деканом був зачитаний декрет про призначення о. Дмитра Цюпки головою комісії "За тверезість життя".

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336