build professional website

Пошук по сайту

Єпископська хіротонія отця Миколи Бичка відбудеться у Львові

Архиєрейська хіротонія отця Миколи Бичка на правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) відбудеться 7 червня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Початок Божественної Літургії об 11.00.

Попередньо було заплановано здійснити єпископську хіротонію 26 квітня 2020 року. Але через пандемію коронавірусу хіротонію перенесли на 7 червня 2020 року, щоб не наражати людей на небезпеку.

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі – владика Ігор Возьняк, митрополит Львівський УГКЦ, та владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Чин архиєрейського найменування відбудеться 6 червня 2020 року о 18.00 у церкві Святого священномученика Йосафата (Львів, вул. Замарстинівська, 134а).

Як ми повідомляли, 15 січня 2020 року у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив новим єпархом єпархії УГКЦ Святих Петра і Павла в Мельбурні преподобного о. Миколу Бичка, ЧНІ, на сьогодні парафіяльного сотрудника на парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку, США. Водночас було повідомлено про те, що Святіший Отець прийняв зречення з пастирського уряду, подане владикою Петром Стасюком, дотеперішнім єпархом цієї єпархії.

Джерело  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336