build professional website

Пошук по сайту

Вітаємо медичних сестер із професійним святом

У день медичної сестри бажаємо звернути увагу на особливу Христову притчу, яку записав Євангелист Лука – притчу про милосердного самарянина.
Ця притча показує, що одужання від хвороби зазвичай не відбувається в один момент, чудесно, а навпаки, потребує часу, зусиль, тривалої турботи та засобів. 
Самарянин звертає увагу не незнайомого чоловіка, побитого і зневаженого. 
І хоча він для самарянина чужинець, все ж він виявляє для цього чужинця милосердя, уділяє увагу і час, щоб його доглянути та полегшити його страждання: «Він приступив до нього, перев'язав йому рани, полив їх оливою і вином; потім посадив його на власну скотину, привів до заїзду й доглянув за ним»..
Мистецтво лікування вимагає від спеціаліста лікаря багато знань та вмінь, але здоров’я до хворих може повернутися тільки тоді, коли він перебуватиме під професійним доглядом, означеним точним мистецьким виконанням лікарських приписів та турботою про недужих – саме така праця в основному лягає на плечі медичних сестер. 
Вони подібні до милосердного самарянина, який доглядає хворого, і тому в історії медсестер первісно називали сестрами милосердя.

Сьогодні професійне свято медичної сестри.

З усього серця всім медичним фахівцям цієї професії, жінкам і чоловікам, бажаємо насамперед рясного Божого благословення за молитвами Пресвятої Богородиці і святих, а також міцного здоров’я, життєвого благополуччя, сімейного щастя.

Запевняємо про постійну молитву за вас і окремо бажаємо поваги і розуміння з боку керівництва, пацієнтів та суспільства, щоб ваша праця була адекватно оцінювана та відповідно оплачувана, а ви отримували від своєї праці задоволення і духовну радість.

Джерело  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336