build professional website

Пошук по сайту

Відбулась 54-та загальна конференція католицьких військових капеланів Німеччини

Тема цьогорічної конференції - «Стояти на Кордоні». Впродовж декількох днів висвітлювались та обговорювались різні теми, які є актуальними для військового середовища, такі як: «Життя та смерть», «Надія та смерть», «Надія та страх», «Смерть та поминання померлих». За словами організаторів, ці теми є дуже частими у військовій свідомості і часто ці питання постають у розмовах військових і священиків. Хоча теми для дискусій були обрані з огляду на досвід німецьких військових капеланів, проте вони є спільними для відносин “капелан-військовий” у різних країнах світу, в тому числі і в Україні.

 

Українські делегати мали можливість представити здобутки своєї праці в Україні, вони презентували фільм про проведення Першого Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці. Отець Любомир Яворський розповів про сучасний стан військового капеланства та шляхи його розвитку в Україні, а Владика Михаїл подякував організаторам конференції за можливість ділитися досвідом в рамках організації військово-капеланської служби, а також наголосив на важливості долання кордонів, щоб могти бути помічними один для одних та зрозумілими у військово – християнському служінні.

 На завершення, Військовий Єпископ Вальтер Мікса запевнив представників УГКЦ про добрі наміри до співпраці, адже кожен з нас робить ту саму справу, а саме рятує душі і допомагає військовослужбовцям нести службу. 

"Побувавши знову на такій конференції ми радіємо здобутим досвідом, для нас знову багато чого нового відкрилося в житті військового капеланства, ми можемо подивляти інші країни світу, які так сильно розвинули свої військові ординаріяти на рівні своїх країни, але також ми можемо гордитися традицією та духовністю українського народу і те, який шлях ми долаємо, йдучи до впровадження в Україні офіційного капеланства", - відзначив отець Любомир Яворський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336