build professional website

Пошук по сайту

Представники різних силових структур України спільно молилися у Зарваниці


Як повідомив о. Любомир Яворський, голова оргкомітету прощі, у паломництві взяли участь офіцери, курсанти, ліцеїсти, військовослужбовці строкової служби та служби за контрактом Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Внутрішніх військ МВС України, Державної прикордонної служби України та Міністерства надзвичайних ситуацій України та члени їхніх родин. Загалом за два дні святе місце відвідало близько двох тисяч військовослужбовців Збройних Сил та інших силових структур України з усіх регіонів держави. Варто зауважити, що до Зарваниці на запрошення нашої Церкви прибули представники різних конфесій. Їх супроводжували духовні настоятелі, військові капелани, священики. 

Під час Першого всеукраїнського військового паломництва відбулася панахида за тими військовослужбовцями, які загинули під час виконання службового обов’язку та в операціях з підтримки миру на територіях інших країн. 

Своє вітання учасникам паломництва надіслав Блаженніший Любомир. Глава УГКЦ висловив радість з нагоди проведення прощі та закликав якнайбільше духовно скористати із можливості перебування у святому місці. 

З привітальним словом до учасників звернувся Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), керівник Відділу у справах душпастирства силових структур України Патріаршої курії УГКЦ. Він зокрема відзначив: «Кожного з нас сюди покликала Пресвята Богородиця, вона, як наша Матір духовна чекала нас у цьому чудотворному місці. Це перший крок, який ми зробили, тому велике спасибі вам». 

Представники Міністерства оборони України вручили духовному керівникові Всеукраїнського військового паломництва Владиці Михаїлу (Колтуну) символічний ключ від паломництва і побажали, щоб воно в скорому часі стало міжнародним. 

Крім того, в ході паломництва відбулася Хресна дорога та похід зі свічками. Багато ліцеїстів, курсантів та військовослужбовців сповідалися та причастилися.

 

Завершилося паломництво у неділю Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Михаїл. У проповіді владика наголосив: «Сьогодні військовослужбовці покликані зі зброєю в руках творити мир. Тільки творячи мир, ви маєте право називатися миротворцями, що синами Божими назвуться. Цього ви можете досягнути, тримаючи духовну зброю у руках, якою є молитва, Слово Боже та готовність віддати своє життя за служіння до якого покликав вас Бог». 

За словами організаторів, подібне військове паломництво відбуватиметься у Зарваниці щороку.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336