build professional website

Пошук по сайту

У Луцьку на території ДАІ стоятиме скульптура Божої Матері

14 жовтня 2012 року, на свято Покрова Богородиці, на території управління ДАІ у Волинській області був освячений наріжний камінь на місці встановлення скульптури Божої Матері.

Наріжний камінь майбутньої скульптури освятили керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун та керуючий Волинською єпархією УПЦ КП митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді єпископ Михаїл Колтун наголосив, що Божа Матір надзвичайно опікується віруючим людом: «Ми будь-кому не довіримо наших дітей, а Господь кожного з нас довірив Божій Матері».

«Ми сьогодні продемонстрували, що любимо наш край, бережемо нашу православну віру, а омофор Божої Матері нехай буде над кожним із офіцерів і співробітників, щоб вони йшли живі і здорові на чергування, і такими ж повертались», – сказав, звертаючись до присутніх, митрополит Михаїл.

Відтак начальник управління ДАІ у Волинській області Володимир Гайовий отримав дарунки – від митрополита Луцького і Волинського Михаїла образ Волинської Богоматері, а від єпископа Михаїла Колтуна – іконку Юрія Переможця.

До слова, богослужбові піснеспіви під час чину освячення виконав львівський октет «Орфей». А по завершення церемонії артисти подарували присутнім невеликий концерт.

Згідно повідомлення Волинської правди

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336