build professional website

Пошук по сайту

Презентація книги «Тріумф серця» - про співпрацю Церкви і війська

що починали свою працю з 90-х рр., священики УПЦ, військові душпастирі Центру військового капеланства м. Львова, представники Львівського військового гарнізону та творча й наукова інтелігенція міста. Керівництво Музею взяло активну участь у підготовці презентації книги та всіляко сприяло успішному її проведенню.

У привітальній промові владика Михаїл (Колтун) відзначив важливість співпраці війська й Церкви, необхідність постійної духовної підтримки військовослужбовця з боку капелана.

Подякувавши Церкві за духовну та матеріальну підтримку, автори видання підкреслили його унікальність та глибину дослідження, що дає змогу відстежити історію співпраці війська й Церкви від часів Київської Русі до сьогодні. З присутнього духовенства взяв слово о. Андрій, капелан Академії сухопутних військ ЗСУ, та владика Венедикт.

Представники музею в особі директора Зоряни Білик та його співробітників – канд. іст. н. О. Киричук та зав. відділом Р. Бубряк – дали високу оцінку книзі «Тріумф серця» та побажали і надалі продовжувати працю у цьому напрямі. У своїх виступах учасники презентації торкнулися питання запровадження капеланства у ЗСУ та його важливої ролі у формуванні духовних чеснот українських військовослужбовців.

http://www.kapelanstvo.org.ua/news/122/

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336