build professional website

Пошук по сайту

Розпочалася проща військовослужбовців до Люрду

11 травня зі спільної молитви в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові розпочалася проща військовослужбоців та капеланів до Люрду.

Понад п’ятнадцять військовослужбовців Збройних сил України - учасники АТО, поранені, курсанти Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного приймуть участь в цьогорічному 57-му Міжнародному військовому паломництві.

Очолить українську делегацію Преосвященний владика Михаїл Колтун, головний капелан УГКЦ. Супроводжуватимуть військових капелани: о. Любомир Яворський та о. Андрій Зелінський.

Єпископ Михаїл поблагословив учасників паломництва та сказав напутнє слово про важливість участі в міжнародному військовому паломництві в прославленому Божими ласками місті Люрді. Архиєрей заохотив військових молитися в часі паломництва «за нашу державу, за наших співбратів у військовому служінні, за наші родини та землю, щоби Господь сприяв нам своєю благодаттю, щоби ми свій обов’язок перед державою могли належно сповняти». Владика навів приклад з минулого, як один полковник, який не був призвичаєний до молитви, казав «що вже перед польським кордоном залишить автобус», бо «стільки молитися – забагато», але згодом цей «військовий став найкращим паломником і чекав коли вже почнеться молитва чи духовне повчання». «Він не вмів молитися, не практикував молитви, але довірився Богові і збагнув це благо для людської душі», - розповів військовим єпископ-капелан.

Щорічні триденні заходи, з 15 по 17 травня, в Люрді включені до плану Міністерства оборони України. Українська делегація вже 19 раз вирушає до Франції, щоб спільно з іншими народами молитися за мир у всьому світі.

Довідка

Історія міжнародного військового паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Від того часу кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних Сил України за сприяння Міністерства оборони.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336