build professional website

Пошук по сайту

Військовий Вікаріат в Словенії був створений у 2000 році. Саме у 2000 році Збройні сили Словенії офіційно залучили першого священика для пастирської опіки, а згодом - 21 вересня того року – була підписана Угода між Урядом Словенії і Словенською конференцією Єпископів, в якій визначались основні принципи і завдання для забезпечення пастирської опіки військових відповідно до міжнародного досвіду.

Святкування відбулися на рівні Міністерства оборони Словенії за участю Міністра оборони Словенії, начальника Генерального штабу, послів та представників військових Ординарятів Словаччини, Чехії, Угорщини, Австрії, Норвегії, Франції, Нідераландів, США та багатьох інших країн. 
 
«Хоча десятирічний ювілей і не здається таким великим, проте він є особливо цінним з огляду на те, що саме протягом перших років відбувається становлення капеланського служіння у війську і налагодження співпраці Церкви та Збройних Сил» - відзначив Юзеф Плют, керівник Військового вікаріату Словенії.
 
«Зважаючи на те, що Україна тільки стоїть на порозі дискусій щодо становлення капеланства у війську як офіційного інституту, участь у таких офіційних заходах наших колег з інших країн, можливість побачити і навчитись на їхньому досвіді є особливо цінними» - сказав Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.
 
Інформацію подав о. Любомир Яворський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336