Пошук по сайту

Юні сокальчани вчилися плекати у собі духовність

У Сокальській загальноосвітній школі № 5, в черговий раз у період Великоднього посту, пройшов Тиждень духовності.

Цього року було організовано чимало заходів, які спонукали дітей та підлітків «наслідувати Бога», бути милосердними до ближніх, дбати про свій духовний світ.

Розпочали тиждень тематичною лінійкою та спільною молитвою за участю о. Андрія Дутчака. Відтак школярі старших класів мали змогу ближче ознайомитись із сакральною архітектурою церкви свв. Апп. Петра і Павла та св. Арх. Михаїла. Після таких зустрічей у всіх було бажання більше вивчати історію рідного міста та збирати цінні матеріали, зокрема фотографії про церкви Сокаля.

Педагоги школи щиро вдячні о. Роману Синицькому за цікаві духовні зустрічі за круглим столом для вчителів та важливі поради і настанови. Учні 6 класу із захопленням спілкувалися з о. Романом про дотримання Божих Заповідей.

Для школярів середніх класів було заплановано перегляд фільму «Притчі Христові». Окремі сюжети з фільму настільки «зачепили» дітей, що на очі наверталися сльози. Кожен зрозумів, що для практикуючого  християнина молитва і милостиня – нероздільні.

Учні 9-11класів були учасниками круглого столу на тему: «Право на життя. Причини і наслідки абортів», на який запросили о. Андрія Дутчака та медсестру Оксану Михальчук. Присутні дискутували, висловлювали свої думки, прислухаючись до порад священика.

В п’ятницю на завершення Тижня духовності було організовано свято писанки. Вестибюль школи розцвів від різнобарв’я писанок, композицій, малюнків, витинанок. Усе це диво підготували учні початкових класів зі своїми учителями. Перше місце у конкурсі дитячої творчості зайняли  учні 3 та 4 класів.

«Тиждень духовності завершився у школі, але він триватиме ще довго у наших серцях», - підсумували учасники.

Повідомила Світлана Практика,
вчитель християнської етики
 Сокальської ЗШ І – ІІІ ст. №5

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336