Пошук по сайту

Засновано нову парафію у м. Червонограді

23 жовтня 2011 року освячено тимчасову церкву для новоутвореної парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці», яка знаходиться у районі індивідуального сектору так званого «селища Ватутіна» міста Червонограда. Божественну літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, який і здійснив освячення храму.

З єпископом співслужили місцеві священики разом із ієромонахом Ігнатієм Москалюком, протопресвітером Червоноградського деканату. В урочистості взяли участь парафіяни, сестри Згромадження св. Йосифа, гості із сусідніх парафій, міський голова та інші представники місцевої влади.

Територія під будівництво нового храму знаходиться поблизу річки Солокія. Там же і встановили тимчасову святиню, яку перебудували із привезеного храму з сусідньої парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, де вже є збудована нова церква. Облаштування території та встановлення тимчасового храму здійснювали з листопада 2010 року. За останні п’ять років це вже третя церква УГКЦ, яку спорудили в м. Червонограді.

У євангельській проповіді Владика Михаїл закликав присутніх жити згідно християнських принципів. На питання «як поступити з тими, які щось вкрали, як ставитися до того, хто несправедливо ставиться до мене, як приймати ближніх, які є іншої конфесії? Ісус Христос чітко і ясно каже, щоб ми любили їх», - сказав Владика. Як приклад Архиєрей розказав історію, як на початку 90-х років в Києві мали служити урочисте богослужіння, але православні перешкодили цьому. Були прецеденти, щоб спровокувати бійку, але ніхто з греко-католиків на це не піддався. Бачачи це, тодішній Апостольський нунцій, Антоніо Франко сказав: «Ваша Церква перемогла».

Беручи до уваги теперішню ситуацію в державі, Архипастир розповів, що «є такі церкви, конфесії, які не моляться за Україну, за владу, бо їм ця влада є несимпатичною, але це не значить, що за них непотрібно молитися. Бо якщо за ворогів каже молитися Господь, то чому ми не можемо молитися за владу, коли ми хочемо, щоб в Україні було порозуміння, мир і злагода між людьми». Тому, «якщо ми не молимося, то ми маємо проблему в собі, а не в комусь. Коли ми до когось ставимося не по-християнськи то проблема тут зростає, поглиблюється і це становиться раною в нашому житті. А коли наше серце чисте то Божа благодать діє на кожну клітинку нашого тіла». Тому Владика закликав вчитися «протиставлятися злу добром, миром, любов’ю, а навіть невидимою жертвою».

Свято завершилося подячними промовами, окропленням свяченою водою зовнішніх стін храму, прилеглої території та усіх присутніх вірян.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336