Пошук по сайту

Прослава митрополита Андрея Шептицького в селищі Красному

В парафії святого пророка Іллі, в селищі Красному Буського деканату, 16 жовтня, відбулося святкування – прослава Митрополита Андрея Шептицького, яке організував адміністратор цієї парафії, отець Степан Жукровський. На святкування прибуло багато вірних із навколишніх парафій зі своїми священиками. Святкування розпочалося з Утрені після якої було освячено портрет Слуги Божого Андрея Шептицького.

На молитву прослави прибули і «ліцеїсти Крут», які урочисто супроводжували в церкву внесення хреста Митрополита Андрея, з вмонтованими камінцями із гробу Господньго, який він привіз із прощі на Святу Землю. В кінці Літургії вся церква в супроводі отця декана відмовили молитву за прославу Митрополита, а отець Степан уділив благословення, яким Митрополит Андрей у 1899 році через своє послання “Першого слова пастиря” віддав економічні надбання народу під Господню опіку: “Благословенний ти, Мій Любий Народе, в місті, і благословенний на селі! Благословенні діти твої і плоди землі твоєї! Благословенні стада волів твоїх і черед овець твоїх! Благословенні шпихлірі твої (шпихлір – житниця, споруда для зберігання зерна)! Благословенний ти, коли виходиш, і благословенний поворот твій! Нехай Господь зішле благословення на твої комори і на те все, на що тільки покладеш свою руку на землі, що її Бог дав тобі! І нехай Господь Бог твій благословить тебе в родині твоїй, у прибутку твоєї худоби і в плодах твоєї землі! Нехай отворить тобі Господь скарбницю твоїх дібр: небо, щоб воно зрошувало дощем твої ниви в догідну пору, і нехай благословить всі діла твоїх рук!»

Урочиста Свята Літургія відбувалася під чудовий спів Красненського церковного хору, яким керує регент Роман Іванович Ладига. Вкінці Літургії хор виконав пісню на прославу Митрополита Андрея «Памяти слуги Божого митрополита Андрея Шептицького». Отець декан у своїй науці розкрив людям великі заслуги митрополита, його любов до народу, патріотизм, поєднавши її з недільною євангельською проповіддю. Також з коротким словом до вірних звернувся голова районної ради Володимир Замроз наголосивши на тому, що нашому народові в цей складний час дуже потрібний такий великий заступник, як митрополит Андрей. Після Літургії відбувся обхід із Святинями навколо церкви та мирування, відтак пристунім було роздано образки Митрополита із реліквіями.

Після чого виступили діти із концертною програмою присвяченою митрополиту Андрею.

Повідомила Марія Жукровська

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336