Пошук по сайту

Відпуст біля «Утішківського чудотворного джерела»

25 вересня 2011 року тринадцять священиків з Буського, Бродівського та Новояричівського деканатів та прочани віддали урочисту Божу славу Ісусу та хвалу Богородиці в Духовному центрі «Утішківське чудотворне джерело», з нагоди сьомої річниці освячення ієромонахом Василем Вороновським. Відпуст відбувся з благословення Правлячого Архиєрея та з ініціативи Буського декана о. Володимира Залуцького.

На прощу паломники ішли пішки, їхали велосипедами, автомобілями та автобусами. Спочатку отець-магістр Андрій Баглай, адміністратор храму святого Юрія в м. Буськ, відправив Утреню. Відтак, по полудні розпочалась урочиста Божественна Літургія, яку очолив отець Михайло Шевчук, віце-канцлер Сокальсько-Жовківської єпархії.

Характерним для цьогорічного відпусту було те, що велика кількість мирян перед богослужінням, під час Утрені та Служби Божої сповідалися й прийняли Тіло і Кров нашого Спасителя.

По завершенню Божественної Літургії звучало «многоліття» Святішому Вселенському Архиєреєві Папі Римському, Блаженнішому Патріархові нашому Святославові, Боголюбивому Єпископові нашому Михаїлу, священикам і всім прочанам. По-особливому дякували усім доброчинцям, які розбудовували протягом цілого року «Утішківське чудотворне джерело», і жертводавцям за щирі пожертви.

Опісля відбулося освячення води, яку вірні прочани брали до дому. На кінець відпусту священики по черзі читали молитви на оздоровлення для хворих.

Довідка
«Утішківске чудотворне джерело» знаходиться між селами Утішків – Петричі Буського району Львівської області. Від траси Красне – Золочів пролягає дорога в село Утішків. Потрібно проїхати 500 м від траси і з правої сторони стоїть Хрест із ангелами та фігурка Матері Божої, криничка з цілющою водою та цілюща купель. 25 вересня 2004 року Духовний центр «Утішківське Чудотворне Джерело» освятив ієромонах Василь Вороновським. Відпуст на цьому місці відбувається в неділю перед Воздвиженням Чесного Хреста.

Подав о. Андрій Баглай

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336