Пошук по сайту

Освячено новий храм у селі Муроване

27 вересня 2011 року у селі Муроване Белзького деканату, Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун здійснив Чин освячення храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Невелику дерев’яну церкву спорудили з тих причин, що православна парафія уже протягом багатьох років не допускає нашу громаду до великого храму, який згідно рішень різних державних інстанцій належить УГКЦ.

Під час Архиєрейської літургії, Преосвященний Владика Михаїл наголосив, що Церква Христова збудована на Петрі-Скелі і що ми цінуємо цю єдність з Апостольським престолом. «Ми свою ідентичність визначаємо через єдність з Апостольським престолом, через єдність зі Святішим Отцем Папою Римським і за це ми терпимо… Але пам’ятаймо, що це свідчення про єдність у Церкві – це воля Господня. Щоб ми могли свідчити любов з Верховним апостолом і могли бути об’єднані в любові», – сказав архипастир. Також архиєрей зазначив, що інші Церкви також прагнуть віднайти цю втрачену взаємоповагу і любов між Церквами, бо Господня воля «щоб усі були одно».

До парафії УГКЦ у цьому селі належать мешканці дев’ятнадцяти хат. Однак пожертви на храм складали мешканці багатьох населених пунктів Белзького, Сокальського і Червоноградського деканатів. Також до цього долучилися і парафіяни православної церкви села Мурованого. Храм споруджували два з половиною місяці. о. Тарас Звір, адміністратор парафії, ще планує обшити стіни дерев’яними дошками та облаштувати територію довкола храму.

Відкриття парафіяльного храму у селі Муроване поклало край довголітньому міжконфесійному конфліктові. Наша громада де-юре володіючи храмом не мала доступу до нього, тому для добра вірних повстала ще одна церква, яка є необхідною для належного функціонування парафії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336