Пошук по сайту

Представники єпархії взяли участь у Патріаршому соборі в Бразилії

З 31 серпня до 4 вересня у Бразилії, у місті Прудентополісі, відбулася V сесія Патріаршого Собору УГКЦ. Собор аналізував тему «Покликання до богопосвяченого життя» у Церкві. Сокальсько-Жовківську єпархію представляли: Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, о. Василь Крушельницький, відповідальний за виховання семінаристів та ієромонах Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ігумен із Червонограда.

31 серпня відбулося урочисте відкриття Собору. 1 вересня обговорювали тему «Божого поклику». 2 вересня дискутували на тему «Посланництво богопосвячених осіб». Темою третього дня було «Виховання (формація) богопосвячених осіб». Завершився Собор 4 вересня Божественною Літургією, після якої владики переїхали до міста Куритиба, де з 5 до 11 вересня відбувалися засідання Синоду Єпископів УГКЦ.

Учасники Собору прийняли резолюцію-звернення до Синоду Єпископів УГКЦ та звернулися листом до богопосвячених осіб нашої Церкви. У Соборі взяли участь 32 єпископи, 24 єпархіальні священики, 28 мирян, 40 богопосвячених осіб та 50 гостей.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336