Пошук по сайту

Освячено новий храм у Червоноградському деканаті

26 червня 2011 року Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун здійснив Чин освячення церкви Введення у храм Пресвятої Богородиці у с. Зубків Червоноградського деканату. Протягом 19 років греко-католицька громада здійснювала богослужіння біля хреста під відкритим небом. У 2004 році освячено наріжний камінь для будівництва церкви, яку спорудили під керівництвом о. Тараса Гнатіва.

Під час проповіді Владика Михаїл застановлявся над значенням жертовника у храмі і над питанням нашої жертви для Бога. Зокрема, архипастир сказав: «Ми збудували Богові жертовник, спорудили храм і закликаємо Боже благословення для всіх наших старань… Збудувавши цей храм, ми хочемо принести свою жертву Богові, щоб Господь глянув на кожного з нас і прийняв нас у своїй милості». Однак «поставши Богові жертовник, що ми робимо для ближнього?», запитував архиєрей. Як відповідь проповідник закликав любити ближнього і плекати в молодих людях любов до Церкви: «Любім один одного! Виховуймо в любові молоде покоління, щоб вони знали силу нашої віри, щоб прививали любов до Церкви і щоб вони ріднили своє життя з Богом».

о. Тарас Гнатів, адміністратор парафії, дякуючи Владиці та усім присутнім, зазначив: «Ми в якійсь мірі втомлені, але в очах парафіян є блиск радості, що нині, за такий недовгий час від дня освячення наріжного каменю, стоїть такий гарний, величний храм». Далі о. Тарас розповів, що дерево для спорудження храму привезено з м. Ухти, з Сибіру, з тих місць, де наші люди були на засланні, тому згідно слів отця «кров наших українських мучеників немовби зростила цей храм».

Після Божественної літургії священика Тараса Гнатіва нагороджено хрестом з прикрасами. Відтак відбувся процесійний похід зі Святими Тайнами довкола новоосвяченого храму. Опісля архиєрей поблагословив святкові вінки і окропив вірних свяченою водою.

На свято прибули священнослужителі із Червоноградського, Тартаківського, Сокальського деканатів. Були присутні представники місцевої влади.

Побудувавши храм греко-католицька громада фактично вирішила міжконфесійний конфлікт, який полягав у тому, що незважаючи на рішення судів, автокефальна громада не допускала греко-католиків до почергового богослужіння у давньому храмі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336