Пошук по сайту

Святкування Зіслання Святого Духа в Сокалі

Одне з найбільших свят у році – Зіслання Святого Духа, урочисто відзначили на парафії Катедрального храму апостолів Петра і Павла в Сокалі. Божественну літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун. Співслужили о. Василь Лепех, о. Михайло Ментух, о. Ярослав Валюх та о. Андрій Дутчак. Свято стало справді зеленим і животворчим, бо вірні принесли до храму безліч букетів із зелені, галузок та цілющих трав.

Під час проповіді, Владика Михаїл говорив про роль Святого Духа в Церкві: «Церква набирає життя, бо Дух животворний оживляє апостолів. Цей Дух наставляє апостолів на шлях проповідування Доброї новини. Апостоли, отримавши дар Святого Духа, розійшлися по світі не тільки проповідувати, а переш за все свідчити Євангелія своїм життям». Далі Владика наголосив: «Мої возлюблені в Христі! Як важно зараз мати приємсвто апостолів, щоби бути з’єднаними з апостолами, так як вони були об’єднані між собою. Те їхнє єднання в любові звершувалося через апостольський уряд апостола Петра. Церква була єдина, об’єднана в любові. Це є дар Св. Духа, щоб Церква перебувала в любові. Щоб те приємство Св. Духа, яке отримали апостоли могли і ми приймати. І так, наша Церква тримає це приємство з апостолом Петром, який сповняє свій уряд в любові до всіх».

Наприкінці Літургії священнослужителі прочитали три довші молитви із Вечірньої. Відтак Архиєрей здійснив окроплення свяченою водою усієї зелені, яку принесли вірні. Опісля у храмі відбулося мирування.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336