Пошук по сайту

Паломництво дітей «Слідами Папи Івана Павла II»

У час приготування до беатифікації Папи Івана Павла II, з благословення Владики Михаїла Колтуна, група юних сокальчан здійснила паломницьку поїздку, приурочену цій знаменній події. Діти разом із учителями НВК «Сокальська спеціалізована школа № 3-колегіум» відвідали м. Вадовіце (Польща) – місце народження та дитинства Івана Павла II. Ходили слідами Святішого Отця у Кракові та молилися у річницю Його смерті в Ченстохові.

У «Місті Святішого Отця» паломники відвідали базиліку Введення в Храм Пресвятої Діви Марії, садибу-музей родини Кароля Войтили, будинок, де народився і ріс майбутній Папа, побачили дитячий садок, який він відвідував, костел Святого Петра, який був побудований та освячений Іваном Павлом II в знак подяки за спасіння у результаті замаху на нього.

Подальша мандрівка привела паломників до м. Кракова, де з 1958 по 1978 служив єпископ, пізніше архиєпископ, митрополит Краківський кардинал Войтила. Відвідини центральної площі ринок, соборів міста, Вавелю – королівського замку, де поховані відомі історичні постаті та королі, справили неабияке враження на дітей та дорослих.

Після відвідин Кракова подальший шлях проліг до м. Ченстохови на Ясну Гору, до Санкутарію Пресвятої Діви Марії Ясногірської.

Ясна Гора – один з головних паломницьких центрів для вірних всієї Європи, де перебуває Чудотворна ікона Матері Божої Ченстоховської. Папа Іван Павло II неодноразово відвідував та молився на Ясній Горі, починаючи від свого першого паломництва у 14 років. Наша паломницька мандрівка на Ясну Гору 2 квітня 2011 року співпала із 6-ю річницею смерті Папи Івана Пала II. Разом із вірними із різних кінців Європи ми молилися за упокій душі Івана Павла II, його заступництво та майбутню беатифікацію.

Подорожуючи Європою паломники відвідали також собор Святого Віта, український та інші храми Праги, собор Святого Стефана у Відні, історичні та культурні пам’ятки. Недовга, проте насичена подорож у супроводі о. Михайла Микити, голови Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії, залишила неабиякий духовний слід у серцях дітей та дорослих.

Подала Мар’яна Яремчук, керівник групи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336