Пошук по сайту

Урочистості з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля у Старій Скваряві

21 листопада 2019 р. Б., в день свята Собору святого архистратига Михаїла й інших безплотних сил, єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі  св. первоверх. апп. Петра і Павла у с. Стара Скварява, Жовківського деканату. Богослужіння відбулось з нагоди храмового свята в дерев’яній церковці св. Архистратига Михаїла та 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля.

СВІТЛИНИ

В своєму пастирському слові владика наголосив: «Сьогодні день посвячуємо ангелам. Наше завдання з ними зріднитися, бо вони безнастанно служать Богові. Він дав нам ангелів, щоб вони також і нам служили. Він дав нам цей видимий і невидимий світ. Так як віримо в Бога, Пресвяту Богородицю, як віримо в наше спасіння, так і маємо вірити в наших ангелів. Катехизм вчить нас, що люди і ангели мають можливість будувати особові, духовні відносини з Богом і між собою. (Катехизм УГКЦ, 115).

Дякуємо що нам дано дар віри, що ми можемо вміщати в собі світ видимий і невидимий. Бог нам дав ангела-хоронителя і ми маємо з ним співжити. (Катехизм УГКЦ, 117). У світі ангели являють Божу присутність, звістуючи людям Божу волю. Ми покликані цінувати життя, так як Бог поцінував, настільки з нами зріднився і є невідступним від нашого життя. Він благодаттю своєї присутності сповняє наше життя.

Хочемо подякувати, що ми є свідками руйнації Церкви, яка пережила і сьогодні свідчить про свою нескореність, незломність, витривалість у світі. Це все творилось щоб знищити те, що є для нас найцінніше. Ми сьогодні святкуємо відродження нації, християнського духу. Ми сьогодні свідчимо про вихід Церкви з підпілля, про вірність Церкві».

Після божественної  Літургії єпископ відзначив парафію пам’ятною грамотою з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля, та подякував всім хто відроджував Церкву і робить це по сьогоднішній день. Також було відзначено подячними грамотами народного депутата п. Олега Синютку та п. Володимира Тістика.

Адміністратор парафії, о. Степан Макар, привітав владику Михаїла з днем іменин та подякував за те, що розділив радість парафії та благословив вірних. Архиєрей приймав привітання від найменших парафіян, хористів та студентів Івано-Франківської духовної семінарії.

Також настоятель парафії склав слова подяки священникам, які служили у цій парафії за часів підпілля, серед них був о. Софрон Попадюк, ЧСВВ, який поділився пережитим.

Після молитви за Україну, було освячено пам’ятну дошку з нагоди 30-ліття виходу Церкви з підпілля та першої Св. Літургії, яку очолив світлої пам’яті єпископ Софрон Дмитерко та уділив перші дияконські свячення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336