Пошук по сайту

Довіряймо Богові на взір Пресвятої Богородиці, Кир Михаїл (Колтун), в часі проповіді на Благовіщення

07-04-2018 р. Б., у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці та Великої Суботи, в катедральному храмі св. апостолів Петра і Павла м. Сокаля, Владика Михаїл (Колтун) очолив Вечірню з літургією Василія Великого.

У своїй проповіді Архиєрей наголосив на важливості цілковитого довіря Богові, так як це робила Пресвята Богородиця.

"Сьогодні ми бачимо Ісуса, який лежить у гробі, і одночасно святкуємо свято Благовіщення, які разом становлять свято нашої віри.

СВІТЛИНИ

Колись юдеї сприймали Ісуса Христа як вчителя, покладали на Нього надію як на спасителя, але коли Його розіп’яли, то майже всі розбіглися зі страху. Такими кроками і апостоли досвідчали слова Ісуса Христа в своєму житті. Вірили і не довіряли, слухали і не сприймали, і коли Ісус перебував у гробі, то їх не видно.

Подія Благовіщення представляє нам картину, як Ангел Господній увійшов до кімнати в якій молилася Марія, і звістив їй новину про те, що вона стане Матір’ю Відкупителя світу. Діалог Марії з Ангелом насторожує її, бо питається, як це станеться? Але час духовного зросту навчив її довірятися Богові. Виховуючись при храмі, вона розуміла важливе значення довіри Богові. Однак перед такою пропозицією Марія зустрілася вперше, і знову ж випробування у вірі. Як довіритися Богові в такій неймовірній речі? Це ж неможливо в світі. Так само й Ісус Христос помер, ну і як же Він має воскреснути? Як в це повірити?

Сьогодні прийшла наша черга, щоб скріпитися у вірі й цілковито довіритися Богові, повірити, що ввесь світ і все життя є в Його руках.

Віра це не просто знання, що є Бог і всім управляє. Довіритись Богові в своїх ділах і жити цим довір’ям, це є подвижництво. Від кого ж нам чекати допомоги, як не від Бога. Коли ми перебуваємо з Богом, то зовні здавалось би нічого не міняється, однак міняється в душі, діє внутрішня сила.

Від нас залежить подальша історія і доля нашого життя, що ми будемо досвідчати на життєвій дорозі та якими будуть наші взаємини з Богом. Нехай кожен із нас докладає своїх зусиль у молитві, жертві та добрих ділах щоб збагачувати та прикрашати нашу віру, та свідчити, що Христос є з нами повсякчас». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла)

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336