Пошук по сайту

Свята вечеря з військовослужбовцями у м. Броди

6 січня, Владика Михаїл Колтун, Керівник Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України, очолив Святу вечерю, за якою зібралися військовослужбовці Третього окремого полку армійської авіації м. Броди. Раніше Свят-вечір відзначали лише солдати строкової служби, а цього року вперше за святковим столом зібралися військові, що служать за контрактом.

Урочиста частина розпочалась у парафіяльній церкві Пресвятої Богородиці Володарки України, що знаходиться біля військової частини. Спершу було освячено просфору, а потім Владика привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового та побажав, щоб «народження Ісуса Христа поселило мир у серцях та духовно збагатило всіх, хто цього прагне».

Відтак Владика Михаїл попрямував до військової частини, де в їдальні розпочалася урочиста Свята вечеря. Крім військовослужбовців та командуючих складом, на святі був присутній хор з м. Броди – «Боян», який підготував культурно-пізнавальну програму про традиції святкування Різдва.

На початку Вечері Владика Михаїл Колтун роздав усім присутнім частинки просфори, що символізувало єднання всіх, хто був поруч, в одну спільноту. Традиційними стравами на столі були кутя та борщ. Під час частування лунали колядки від хору «Боян».

Під час трапези заступник командуючого частиною промовив до військовослужбовців, зазначивши, що подія Різдва Христового є початком нашого християнського життя. За його словами, це свято є застановою перед самим собою, можливістю відшукати та ясніше окреслити важливі орієнтири в нашому житті.

У святі взяв участь дитячий вертеп, який склав свої побажання усім присутнім.

Командир частини на завершення Свят-вечора подякував Владиці Михаїлу, а єпископ висловив радість з приводу належного проведення заходу та відзначив велику зацікавленість військовослужбовцями всім, що відбувалось протягом свята.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336