Пошук по сайту

«Помічники Святого Миколая-2010»

Завершилася щорічна благодійна акція «Помічники Святого Миколая», ініціатором якої вже понад 10 років є Благодійний фонд «Карітас»-Сокаль та проходить з Благословення Владики Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна. Цьогоріч «Помічниками Святого Миколая» стали понад 50 магазинів, підприємців, спонсорів, парафія Святих Апостолів Петра і Павла м. Сокаля, волонтери - учні шкіл міста та району.

На потреби акції надійшло 12 287  гривень, солодощі, дитячий одяг, іграшки, шкільне приладдя, медикаменти. Волонтерами-учнями шкіл № 4, 3 та гімназії міста Сокаля було спаковано та роздано 500 дитячих подарунків для дітей з особливими потребами, багатодітних та потребуючих родин. За сприянням Сокальського осередку Союзу Українок «Помічники Святого Миколая» відвідали хворих дітей, що перебували у цей час в лікарнях міста.

Фінальним етапом акції було святкове дійство, що відбулося 19 грудня у День Святого Миколая Чудотворця у Народному Домі «Просвіта» м. Сокаля. Вихованці Сокальського районного дитячого будинку творчості та Сокальські пластуни організували для дітей з особливими потребами концерт, ігри, забави. Про роль Святого Миколая у житті українських родин, історію свята розповів дітям директор Благодійного фонду «Карітас»-Сокаль о. Ярослав Кащук, а Всеукраїнське об’єднання «Свобода» подарувало 80 безкоштовних квитків на цирк для товариства захисту дітей-інвалідів «Надія» та спілці багатодітних родин «Щаслива родина».

Організатори акції щиро вдячні усім, хто долучився до акції та подарував потребуючим дітям свято.

Координатор акції
Мар’яна Яремчук, БФ «Карітас»-Сокаль

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336