Пошук по сайту

20-а річниця виходу з підпілля УГКЦ у Жовкві

28 листопада парафія церкви Серця Христового у м. Жовква, яку провадять отці Василіяни, відзначила 20-у річницю виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви, а саме те, що після 9-ти місяців служіння під храмом було повернено церкву Серця Христового законним власникам святині. На урочистість прибув єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, протоігумен ЧСВВ Йоанікій Чверенчук, ігумени та священики, які служили на цій парафії протягом останніх двох десятиліть.

У проповіді Владика Михаїл звернувся до усіх присутнім зі словами: «Сьогодні ми святкуємо нашу Церкву до якої ми належимо, за яку ми терпіли, за яку ми молимося і яку носимо в наших серцях. Ми успадкували Церкву в якій нам жити, тож будьмо переконані про ту ціну яку заплатили за Церкву, за життя і за нас. Це ціна Господа, ціна мучеників, а також і ваша жертва. Тому бажаю усім вам, щоб ми утвердилися в вірі, в любові у Церкві, щоб ми Церкву прикрашували любов’ю. Тоді та Церква буде мати силу і буде мати своє лице не тільки в цій парафії а і по всій Україні».

Окрім спільної молитви урочистість тривала й у Народному домі. Було висвітлено події 1990 року пов’язані з парафією Серця Христового, яка була осердям УГКЦ в м. Жовква. Відтак в культурно-мистецький спосіб організатори та усі присутні дякували Всевишньому за цей великий дар релігійної свободи, який отримали 20 років тому.

Прес-служба Єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336