Пошук по сайту

Молодіжний форум у Жовкві

20 листопада 2010 року Божого у м. Жовква проходив форум молодіжних організацій Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ на тему «Роль молодіжних організацій у формуванні Церкви третього тисячоліття». В ньому взяли участь більш ніж 50 учасників, серед яких: представники молодіжних християнських спільнот; отці, які відповідають за душпастирство молоді в деканатах; члени Центру Молодіжного Аніматорства та представники Центру Академічного Душпастирства при Львівському Національному Аграрному Університеті.

Форум розпочався з Архиєрейської літургії, яку відслужив Преосвященнійший Кир Михаїл, єпископ Сокальсько-Жовківський. Під час проповіді Владика звернувся до молоді зі закликом «бути готовими слідувати за Христом та зростати у любові та служінні Богові та ближнім», та уділив своє батьківське благословення для успішного і пожиточного проведення форуму. Про особливу потребу нової євангелізації серед молоді наголошував о. Роман Кисіль, помічник голови Молодіжної Комісії Львівської єпархії: «Можна багато знати про Бога, але так і не зустріти Його у своєму житті…, можна хотіти служити Богу і ближнім, але перше треба дозволити Богові послужити тобі, розпізнати Його поміч у щоденних клопотах». Як цього досягнути? Серед можливих способів наголошено на участі в євангелізаційних програмах, школах євангелізації св. Андрія, засновником яких є католицький місіонер Хосе Прадо Флорес, реколекціях.

Опісля, відбулась презентація діяльності Молодіжної Комісії нашої єпархії, представлення Центру Молодіжного Аніматорства, який утворено з учасників вишколів молодіжних лідерів, а також Центру Академічного Душпастирства, який за сприяння ректорату ЛНАУ активно діє в університетському середовищі. Згодом поділились своїми здобутками і молодіжні представники від деканатів.

Після обідньої перерви до учасників форуму звернулась Оксана Степована, секретар Молодіжної Комісії. У своїй промові на прикладі біографії Альберта Швейцера, християнського місіонера-лікаря, який присвятив своє життя служінню африканським народам, застановилась над важливістю покликання кожної людини. «Можна залишившись у світі, вповні присвятити себе служінню Богу і людям, і для того не потрібно багато сили чи особливих талантів. В наш час розвитку науки і техніки незасіяною нивою, місійним простором є і мережа Інтернет. Саша Артур, будучи невіруючий і тяжко хворий, розпочав спілкування з учасниками євангелізаційної школи, просив про молитву. А вже за тиждень написав, що вірить в Бога. Перед смертю він охрестився і вмер як учень Христа. А цього б не сталось якби не було людей, які б свідчили йому про Христа і молились за нього. Якщо коротко підсумувати: ти є цінний в очах Божих і маєш важливе покликання, яке за тебе ніхто не сповнить!»

Сценка про Ісуса і молоду дівчину, яку зіграли члени ЦМА, спонукала застановитись над своїми взаєминами з Богом. Завданням молодіжних лідерів є допомогти молоді не загубитись серед різних спокус і віднайти дорогу до люблячого Христа. Щоб досягнути успіху в молодіжному апостоляті, слід застановитись над проблемними питаннями молодіжних організацій і способами їх вирішення, методами залучення молоді до християнських спільнот, а також, над роллю священика і мирян у християнських організаціях. Ці питання стали темами обговорень у малих групах і напрацювання груп поможуть у майбутній праці з молоддю.

Голова Молодіжної Комісії
о. Петро Верхоляк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336