Пошук по сайту

«Охоронці Божого Престолу»

Під таким гаслом 18 серпня у храмі св. Йосафата м. Жовкви відбувся з’їзд членів вівтарних дружин, в якому взяли участь понад 60 вівтарників зі Жовківського та Рава-Руського деканатів.

Зустріч розпочалась із Божественної літургії, яку очолив отець-декан Ярослав Петруха. Вівтарники - учасники з’їзду, мали нагоду приступити до Тайни Сповіді і прийняти Святе Причастя. Після євангельського читання о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, виголосив для них науку на тему: «Християнське виховання: особливості покликання вівтарника».

По завершені Святої Літургії усі присутні члени вівтарних дружин спільно помолилися в намірі за нашу державу Україну, за мир на нашій землі та кращу долю для народу. Відтак усі вівтарними відновили посвяту-присягу члена вівтарної дружини і отримали благословення через покроплення свяченою водою.

Другу науку на тему: «Обов’язки члена вівтарної дружини» виголосив отець-декан Ярослав Петруха, в якій було наголошено на відповідальності щодо прислуговування у Вівтарі та поведінки у храмі, в школі, в дома та на вулиці. На згадку про участь у з’їзді кожен учасник отримав спеціально приготовлену «Пам’ятку вівтарника».

На завершення з’їзду учасники здійснили екскурсію оглянувши архітектурні пам’ятки м. Жовкви.

Повідомив о. Ярослав Петруха

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336