Послання 2024

Пошук по сайту

Єпархіальне духовенство у Києві відзначило День Хрещення Руси-України

28 липня сорок п’ять єпархіальних священиків очолюваних Преосвященним владикою Михаїлом Колтуном у Києві відзначили День Хрещення Руси-України, 1000-ліття переставлення рівноапостольного князя Володимира та 1000-ліття мученичої смерті святих князів Бориса і Гліба.

Духовенство взяло участь у Божественній Літургії в Патріаршому соборі, яку очолив Блаженніший Святослав і до якої за допомогою ефіру Першого Національного телеканалу долучалися віряни з наших парафій. Священнослужителі побували на березі українського Йордану – Дніпра, а деякі прийняли купіль у тих водах. Далі під проводом о. Тараса Валаха, настоятеля храму УГКЦ м. Вишгорода, ієреї відвідали місця пов’язані з святим Володимиром Великим та пом’янули мучеників Бориса і Гліба, які були поховані у Вишгороді.

Єпископ Михаїл зазначив, «що Хрещення – це наше знамено, під яким ми перемагаємо, бо це є знак, що з нами Бог. Нині ми духовно і фізично поринули в Таїнство Святого Хрещення, набрали духа окрилення, тілесного оздоровлення і настрою, щоб сказати Богові за себе, один за одного, щоби наші спільні пережиття заявити перед Ним». Відтак архиєрей промовив: «Сьогодні ми дякуємо Богові за дар Святого Хрещення і за те, що ми маємо можливість в спільноті, в церкві свідчити нашу відданість, любов та співслужіння у Святій Євангелії».

Архиєрей привітав трьох священиків – отця-протосинкела Володимира Коткевича, отця декана Володимира Залуцького з Бузеччини та о. Володимира Мартинюка з Сокальщини – з іменинами та побажав, «щоби міць християнського духа свідчила їм про Божу благодать і нашу співучасть у їхньому служінні». «Нехай ваші душі радіють у Господі разом з нами», - сказав архипастир.

Священнослужителі пережили цю поїздку до Києва як паломництво і ділилися переконанням, що «паломництво – це стан душі», який має бути притаманний кожному християнину.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336